Szpari edzőmeccsek - a Szolnokot legyőzte a csapat, este a Kisvárda következik

 Két edzőmérkőzést tervezett szombatra a Nyíregyháza Spartacus. Az elsőn a Szolnok volt az ellenfél.

Nyíregyháza Spartacus – Szolnok 2-0 (2-0)

Örökösföld

Nyíregyháza: Nagy M (Kopasz 80.,) – Polényi, Szegedi, Rubus, Forró – Gyurján, Végső, Ötvös, Tóth – Hornyák, Dragóner

vezetőedző: Bozsik József

Nyíregyházi helyzettel indult a találkozó, egy beadás után Hornyák fejelt centikkel fölé. A 13. percben Gyurján több embert is becsapott, majd a szóló végén a 16-os vonalánál buktatták. A szabadrúgás a sorfalról pattant ki. Támadásban maradt a Szpari, és Végső fejese alig kerülte el a kaput, majd a 20. perc körül váratlanul leszakadt az ég. A frissítő zápor a hazai csapatnak tett jót, mert a 25. percben Polényi Gábor passza után Hornyák Marcell a jobb oldalról a hosszú sarokba lőtt, 1-0. A támadó a párjától kapta a cipőt a napokban ajándékba, úgy tűnik sikerült góllövőcipőt venni…

Három perccel később megduplázta előnyét a Spartacus, egy szabálytalanság után büntetőt kapott a Nyíregyháza, melyet Dragóner Filip értékesített, 2-0. A folytatásban futószalagon jöttek a hazai lehetőségek, előbb Hornyák előtt csúszott meg a labda nagy helyzetben, majd egy szöglet után Ötvös veszélyeztetett. Az első félidő végére még jutott egy jó Polényi lövés, ezt hárította a szolnoki kapus.

 

Fordulás után is a mieink játszottak fölényben, és a 47. percben Hornyák passza után Gyurján lőtt mellé ígéretes helyzetben, majd Dragóner puskázott el egy lehetőséget. Az 51. percben a meccs egyik legszebb támadásánál Hornyák sarokkal indította Forrót, akinek beadásáról alig maradt le középen Dragóner. A következő támadásnál Ötvös lőtt 25 méterről kapura, a szolnoki hálóőr nagyot védett. A Szpariban Kopasz József is bemutatkozott, az U19-es csapat kapusa csereként állt be. A hajrában a vendégek előtt is adódott két lehetőség, de az eredmény nem változott, így nyert a Nyíregyháza Spartacus. 18 órától a Kisvárda ellen lép pályára a csapat a Városi Stadionban. A belépés ingyenes. 

Dankó László