Szombaton lesz a középiskolai felvételi – Minden, amit az írásbeli előtt tudni kell
Fotó: Illusztráció

A héten nagy feladat vár a középiskolába jelentkező diákokra: szombaton lesz a 2020-as központi felvételi írásbelije. Az eduline.hu összeszedett minden fontos infót, amit a vizsgák előtt tudni kell.

Ezeket a dátumokat kell megjegyezni

A vizsgajelentkezés határideje ugyan már lejárt, összeszedtük a legfontosabb dátumokat és tudnivalókat, amiket nem árt észben tartani. Milyen fontos dátumok vannak még? Itt megnézhettek mindent.

Milyen feladatok lesznek az írásbelin?

A diákokra januárban nagy próbatétel vár, kétszer negyvenöt perc alatt ugyanis tíz-tíz matematikai és magyar nyelvi feladatot kell megoldaniuk.

A középiskolai felvételi írásbeli vizsgáján a diákoknak egy magyar nyelvi, illetve egy matematika feladatlapot kell megoldaniuk. Mindkettő 10-10 feladatot tartalmaz, és 45 percet kapnak rá a felvételizők, a vizsgákért pedig tantárgyanként 50 pontot lehet szerezni.

Az írásbeli felvételi vizsgák nem tantárgyi tesztek: inkább a képességeket, készségeket mérik fel. Arra kíváncsiak, a középiskolai tanuláshoz szükséges kompetenciákkal rendelkeznek-e a felvételiző diákok. Arról, hogy milyenek a vizsgák, itt olvashattok el mindent.

Hogy érdemes készülni a vizsgára?

Közeleg a középiskolás felvételi napja, ami sok diák számára az első igazi vizsgahelyzetben való megmérettetés lesz. Minél többet vizsgáztok majd, annál rutinosabbak lesztek, de valahol el kell kezdeni. Most összeszedtünk pár gyakorlati tanácsot, aminek segítségével felkészültebben érkezhettek a vizsgahelyszínre.

 

Forrás: eduline.hu