Szociopoly – Játék a MŰvész Stúdióban

A Szociopoly című előadás a Mentőcsónak Egység és a Gyerekesély Egyesület közös produkciója, amely a társasjátékot és a drámát ötvöző interaktív színházi társasjáték műfaját teremtette meg.
A darab a mai magyarországi kistelepüléseken élő szegény családok életéről szól, akik jövedelemre csak segélyekből, alkalmi vagy feketemunkából, szerencsés esetben közmunkából számíthatnak. A 10–15 nézőből álló csapatok a játékban négytagú családot alakítanak, akiknek egy hónapig a rendelkezésükre álló forrásokból kell megélniük.

További képekért kattintson a fotóra!

Egy társasjáték mezőin haladnak, amelyek a hónap napjait jelzik, a 30 nap alatt csekély jövedelmükből gazdálkodniuk kell, miközben élik a mindennapjaikat és valósághű helyzetekben kell dönteniük.
A Móricz Zsigmond Színház MŰvész Stúdiójában Nyíregyházáról és a megyéből érkezett középiskolás diákok alakították a családokat, a falu lakóit, a polgármestert, a vállalkozót, a postást, a boltost, a rendőrt és az uzsorást pedig színészek.

A Szociopoly című előadást Fábián Gábor írta és rendezte. Az előadást felnőtt közönség előtt is játsszák, de elsősorban 17-18 éves diákoknak szánják, akiknek a játékot tantermi színházi formában is bemutatják.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)