Színes programkavalkád lesz a következő napokban is. Tárlatok, koncertek városszerte!
Zene Sóstón. Fotó: Kohut Árpád

Mint ismert, pár hete újra elstartolt a Zene Sóstón elnevezésű rendezvény. A következő koncert július 6-án lesz, szombaton a No Dress Code Acoustic lép fel, július 10-én pedig Szirota Jennifer és zenekara ad koncertet a Sóstói Piac szomszédságában.

Továbbra is megtekinthető Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész, animációsfilm-rendező tárlata a Városi Galériában. A Százarc elnevezésű kiállítás július 27-éig látogatható.

A Múzeumok Éjszakáján két tárlatot is nyitottak a Jósa András Múzeumban. Kelet-Magyarország legrégebbi közművelődési és tudományos intézményének 1. emeletén látogatható a Nyugat Kopogtat, a rendszerváltás árnyékában című kiállítás, valamint Kiss Lajos egykori múzeumigazgató múzeumtörténeti emlékkiállítása.

A Zenés VIDOR Nyár a veszprémi Petőfi Sándor Színház versenyprodukciójával folytatódik. Szombat este Szilágyi Tibor rendezésében a Nyitott ablak című zenés vígjátékot láthatják az érdeklődők a Rózsakert Szabadtéri Színpadon.

Július 7-én kutyakiállítás is lesz Nyíregyházán, a Kertvárosi Piacnál. Aznap este pedig jótékonysági bállal startol el városunkban a honismereti mozgalom legnagyobb találkozója. A 47. Honismereti Akadémia hivatalos megnyitója hétfőn lesz a Megyeházán. Az ötnapos konferencia keretében szakmai továbbképzések, fórumok is lesznek, valamint érdekes előadások hangzanak el a nemességről. A rendezvény nyitott, bárki csatlakozhat a hétfőn induló Akadémiához.

Vígjátékot és zenés vígjátékot, mesés zenejátékot, operettet és rockoperát is kínál a 28. Mandala Nyár. A neves művészeket felvonultató programsorozat ismét a Görög Udvarban várja a nézőket, július 13-tól szeptember 1-ig.