A Kengyel utcán korábban földút volt, most már aszfaltúton közlekedhetnek az ott lakók
Fejlesztés Kőlaposon

A Kengyel utcán a korábbi földút helyén 291 méteres szakaszon épült új aszfaltút. A munkálatok során megtörtént az útalap-építés, a meglévő aknafedlapok szintbe helyezése, szegélyek építése, a csapadékvíz-elvezetéshez szükséges létesítmények kiépítése és az aszfaltozás, melynek során közel 150 tonna aszfaltot használtak fel, a beruházás költsége nettó 48 millió forint volt.

Halkóné dr. Rudolf Éva (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő elmondta:

Lakossági igény, lakossági kezdeményezés – többször megkerestek fogadóórámon az itt élők. Jelezték, hogy egy nagyon rossz állapotú, gödrös, sáros útszakaszon kell haza és kijutniuk innen, hogyan lehetne megvalósítani a szilárd útburkolatot?! Ennek idestova 5 éve. Akkor, képviselőként azt mondtam, hogy ezt a ciklust nem szeretném lezárni úgy, hogy a Kengyel utcán ne legyen aszfaltút. Ezért is öröm számomra is, hogy eljutottunk idáig – ehhez természetesen kellett az is, hogy a városvezetés szándékával is találkozzon az itteni lakosok igénye és az én megkeresésem is. Így valósulhatott meg ez a 291 méteres szakasz.

A helyiek örülnek az aszfaltburkolatnak – szombat délután utcabállal ünneplik meg a fejlesztést.

Nemcsak Kőlaposon, hanem a Kertvárosban, Sóstóhegyen, Örökösföldön, Borbányán, Oroson és Kistelekiszőlőben is épülnek új utak. A legtöbb helyszínen már elkezdődtek a munkálatok. Az idei fejlesztésekkel Nyíregyháza területén 289 km-re nő a szilárd burkolatú utak hossza. Dicső Péter (NYÍRVV Nonprofit Kft.) azt mondta:

A lakossági igény évről évre nő atekintetben, hogy szilárd burkolatú utat szeretne egyre több utca. 2013-ban kezdtük el a lakóutcák kiépítését, azóta több mint 100 utcát építettünk, ehhez jön még az idei 23 utca. Közel 50 km szilárd burkolatú úttal lesz több ezév végére, mint ami 2010-ben volt. De még messze vagyunk attól, hogy teljesnek tekintsük a város területén a fejlesztéseket, mert még több mint 300 km burkolatlan út marad Nyíregyházán.

Az útjavítási munkálatok is folyamatosak. Idén a meleg aszfaltos, tartós útjavítási technológiával történő nagyfelületű útjavítás során több mint 20 utcában, közel 20 ezer négyzetméteren állítja helyre a meglévő aszfaltutat a NYÍRVV. A járdaépítési és helyreállítási munkálatok is folytatódnak. Ezek a fejlesztések többek között érintik majd Nyírszőlőst, a Jósavárost és a malomkerti városrészeket.