Szélesítik is a felújításnál a felüljárót - Folyamatos marad a forgalom
A tervek szerint a felújítás idején is járható lesz a felüljáró egy-egy forgalmi sávon

Tavaly novemberben adtuk hírül: a kedvező kormánydöntés és forrásbiztosítás következtében megújul a 36. számú,  Polgár–Nyíregyháza másodrendű főút fontos részének, a vasúti fővonal feletti hídnak a komplex felújítása. A tényt dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Vinnai Győző (FIDESZ-KDNP), Nyíregyháza egyik országgyűlési képviselője jelentette be ősszel a városháza udvarán. Szerkesztőségünk megkereste a fejlesztést menedzselő Magyar Közutat, akik válaszukban jelezték: a konkrét munkavégzés a kivitelező kiválasztását követően indulhat, nemsokára.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs Osztálya kérdésünkre közölte: a Tiszavasvári úti felüljáró felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás jelenleg folyamatban van. A munkavégzés csak a közbeszerzési eljárás sikeres lefolytatását és szerződéskötést követően kezdődhet meg.

12 hónap, plusz a tél

A közbeszerzési kiírás alapján a majdani kivitelezőnek 12 hónap átfutási idő áll rendelkezésére a tervek szerinti munkálatok elvégzésére. Ez az időintervallum nem tartalmazza a munkavégzésre technológiailag alkalmatlan téli időszakot.

Folyamatos marad a forgalom

Az ideiglenes forgalomkorlátozási terveknek megfelelően, a teljes felújítást a közúti forgalom folyamatos fenntartása mellett kell végezni. A munkavégzés során biztosítani kell irányonként egy-egy forgalmi sávot, valamint egy oldalon a gyalogos közlekedést. Ez alól kivétel csak éjszaka lehetséges a legszükségesebb időszakra vonatkozóan, ilyen munkafázis a hídgerenda be- és kiemelése.

Szélesebb járdák, kerékpárút

A felújítás során kisebb-nagyobb fejlesztések is megvalósulnak. Például a meglévő 2,3 m szélességű gyalogjárdák helyett új, 3,63 m szélességű konzolok épülnek a híd mindkét oldalán, melyek lehetővé teszik kerékpárút átvezetését is a szerkezeten. – Amint a felújítási munkák kezdő időpontja ismertté válik, a lakosságot és a közúton közlekedőket folyamatosan tájékoztatni fogjuk az aktuális munkafolyamatokról és ahhoz kapcsolódó korlátozásokról – áll a közleményben.