Százmilliárdok a gazdaságra – Vállalkozásfejlesztési program indul Magyarországon

Összesen 587 milliárd forintos vállalkozásfejlesztési program indul Magyarországon. Az iparkamarában szerveztek tájékoztató fórumot a 2021-27-es EU programozási időszak induló pályázatairól. A kormány célja, hogy elérjék azokat a vállalkozásokat, amelyekben hatalmas a potenciál, illetve a kiemelt hazai ágazatokat is erősítenék.

A mikro-, kis- és közepes vállalkozások Nyíregyházán is számtalan munkahelyet teremtenek, a helyi gazdaságnak nagyon fontos szereplői. Nekik szervezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egy fórumot, ahol a gazdaság újraindításáról kaptak tájékoztatást az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárától.

„Arra számítunk, hogy minél több nyíregyházi vállalkozáshoz jutnak el ezek a pályázati információk és kedvük és lehetőségük lesz arra, hogy minél kedvezőbb feltételekkel pályázzanak vagy technológia fejlesztésre vagy bővítésre vagy korszerűsítésre, informatikai fejlesztésre. Valóban egy olyan tárháza van a pályázati lehetőségeknek, hogy most azt gondolom, mindenki megtalálja a számára legkedvezőbb lehetőséget itt, Nyíregyházán is. Az az örvendetes tendencia, ami megfigyelhető, hogy csökken a munkanélküliség és egyre nagyobb a kínálat, ez tovább folytatódik és ez béremelkedéssel fog járni és a helyi gazdaság fel fog pezsdülni” – mondta Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

Újraindul a gazdaság

Az Európai Unió többi tagállamához képest negyed, fél évvel korábban indítják újra a gazdaságot Magyarországon, hazánk elsőként indítja el a 2021-27-es vállalkozásfejlesztési programokat, összesen 587 milliárd forint értékben – közölte a gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár a nyíregyházi fórumon. A kormány célja, hogy a következő másfél évben annyi vállalkozást érjenek el, mint amennyit a fejlesztéspolitika az elmúlt 30 évben 15 évente ért el. Az intézményrendszer gyorsabban és egyszerűbben tud reagálni a vállalkozók igényeire, ennek is köszönhető, hogy több mint 10 ezer érintetthez tudnak majd eljutni. Cél továbbá a kiemelt ágazatok erősítése, mint például az élelmiszeripar, az agrárium, az egészség- vagy a járműipar. A vállalkozásokat abban is segítik, hogy megismerjék a jövő technológiáit, erre azért is van szükség, mert aki most nem nyit a modern megoldások felé, pár éven belül teljesen lemarad. Az iparkamara fórumán a megújult Vállalkozói Információs portál, vagyis vali.hu lehetőségeiről is tájékoztatták a résztvevőket. Most az újraindítás intézkedéseiről érhetnek el a lehető legegyszerűbben minden információt a portálon keresztül. A 2021-27-es EU programozási időszak induló pályázatairól bővebben a jövő heti Nyíregyháza Most című műsorunkban láthatnak majd egy összefoglalót.