Szabolcsi elismeréseket adtak át a köz szolgálatáért
fotó: Szarka Lajos

A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján, július 1-jén adta át a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Közigazgatásáért díjakat a Magyar Közigazgatási Társaság Megyei Tagozata és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal.

 

Román István kormánymegbízott ünnepi beszédében kiemelte: a köztisztviselők és a kormánytisztviselők a megye, a településük, szélesebben értve a haza szolgálatára esküdtek fel mindannyian, legyen bárhol is a szolgálati helyük. A haza pedig nem csak elvont fogalom, hanem mindaz, ami körbevesz bennünket – fogalmazott.

A kormánymegbízott szerint sikeres időszakon vagyunk túl, amely során mindenki megmérettetett: a közösségek és az egyének is. Olyan kihívással kellett szembenéznünk, amellyel korábban talán 100 évvel ezelőtt kellett szembesülnie az államigazgatásnak – mutatott rá. Egy közös csatán vagyunk túl, és ma kijelenthetjük, hogy az elmúlt hónapokban sikerült megfelelnünk a ránk háruló kihívásoknak – mondta. Román István emlékeztetett: múlt héten már volt olyan nap megyénkben, amikor újabb fertőzést nem regisztráltak és a tegnapi nap volt az első nap, amikor az országban nem hunyt el senki koronavírus fertőzésben. Köszönet illet mindenkit, aki ehhez a munkához hozzájárult – tette hozzá.

A kormánymegbízott beszéde végén gratulált a kitüntetetteknek, és azt kívánta mindenkinek, hogy egy olyan időszak következzen az életükben, amely során a kormánytisztviselők és a köztisztviselők a klasszikus munkájukra tudnak majd koncentrálni.

Román István kormánymegbízotti elismerő oklevél dicséretben részesítette Balázsi Ildikót, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Járványügyi Osztályának osztályvezetőjét, a koronavírus elleni védekezés során nyújtott magas színvonalú, példamutató szakmai munkavégzéséért.

A megye közigazgatásában végzett kiemelkedő munkájukért idén tízen vehettek át díjat: Bistyei Gézáné, dr. Petromán Viktória, Kunkli Gabriella, Szilágyiné Rischt Irén, dr. Tinku János kormánytisztviselők, valamint Csordásné Szikora Erzsébet, Mihalkó Zita, Nagyné Pataki Irén, Riczikné Palcsák Julianna, Kacsur Gábor önkormányzati köztisztviselők.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal

Kapcsolódó galéria

Köztisztviselők Napja a Megyeházán