Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség: csak melegedni akart az autóban
Fotó: Illusztráció

Jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat az ügyészség az ellen a 24 éves fiatalember ellen, aki egy hónapja a Korányi úti bevásárlóközpont elől vitte el az egyik alkalmazott autóját, mert fázott, és nem volt hol aludnia.

Idén januárban a teremi férfi azért utazott Nyíregyházára, hogy munkahelyet keressen, azonban nem talált, és az éjszakát sem tudta hol tölteni. Éjjeli 11 óra körül, mivel már nagyon fázott a Korányi Frigyes utcai bevásárlóközpontba akart bemenni, hogy megmelegedjen, azonban azt zárva találta.

Éppen az áruház előtt ácsorgott, amikor az üzletközpontból kijött egy ott dolgozó, és beindította a személygépkocsiját, majd visszament üzletbe összepakolni. A vádlott ekkor egy hirtelen ötlettől vezérelve beült a járó gépjárműbe, és azzal Sóstóhegy irányába elhajtott. A gépkocsit nem ellopni akarta, csak abban megmelegedni, ezért Nyíregyházát elhagyva egy mezőgazdasági úton megállt. Ekkor a gépkocsiból kiszállt, és elindult vissza a városba. Útközben azonban - a már őt kereső - rendőrök igazoltatták. Tettét elismerte, és a járőröket az autóhoz is elvezette.

Az ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt ellene vádat, tettéért akár 3 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség