Késsel hadonászott a belvárosban: garázdaság miatt áll bíróság elé
Fotó: Illusztráció

Garázdaság miatt kell bíróság elé állnia annak a nyíregyházi férfinak, aki tavaly ősszel a belvárosban késsel ijesztgetett egy fiatalokból álló társaságot, és egyiküket bántalmazta is.

 

2020 novemberében este 7 óra körül, a 32 éves nyíregyházi férfi a Nagy Imre téren zenét hallgatott, énekelt és táncolt, amikor észrevett egy fiatalokból álló társaságot. Hozzájuk odament tüzet kérni, majd a ruházatából 1.000 forintos bankjegyeket vett elő, és azokat dobálni kezdte. Ezt követően a fiatalokkal kötekedett, amit már ők sem hagytak szó nélkül, ezért a vádlott elővett egy kést, és azzal feléjük hadonászni kezdett.

Ekkor a fiatalok megijedtek, és elkezdtek szétszéledni, azonban a vádlott egyikőjüket követte, és meglökte, majd amikor a fiú a földre került, ott is dulakodott vele. A fiú barátainak sikerült a támadót leszedni a földön lévőről, majd mindannyian elszaladtak.  

A vádlott még ekkor sem adta fel, ismét elővette a kését, és azzal hadonászva, kiabálva utánuk futott, de szerencsére a fiataloknak sikerült elmenekülni a dühöngő férfi elől.

A vádlott a nyomozás során tagadta a bűncselekmény elkövetését, de a belvárosi térfigyelő kamerák rögzítették az eseményeket. Bűnösségéről a Nyíregyházi Járásbíróság fog dönteni.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség