Szabolcs Kupa – Fodrászok, kozmetikusok és műkörömépítők versengenek hétvégén

A megmérettetést idén is a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezi meg – erről tartottak szerdán sajtótájékoztatót. Ismertették a verseny szabályait, és hogy milyen kategóriákban indulhatnak a felnőtt vagy még tanuló versenyzők.

Sok jelentkező – nemzetközi verseny

Idén 18 versenyszámban mérik össze tudásukat a szépségipar képviselői és több mint 170-en jelentkeztek már a Szabolcs Kupára.

– mondta Molnár Tamás, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tanlószerződéses tanácsadója.

A tanuló műkörömépítő és -díszítők új, gél lakk kategóriában is versenghetnek, de több, már ismert versenyszám is várja a jelentkezőket.

– tette hozzá Tóth Csilla műkörömépítő és -díszítő.

Színes sminkek

A felnőtt kozmetikusok fantáziasminkeket is készíthetnek. A kiírás a Rainbow, azaz a Szivárvány nevet kapta, így színpompás sminkek készülnek majd február 25-én. A szépségipari tagozat más versenyszámokat is hirdetett. Dávidáné Krómer Beáta mesterkozmetikus elmondta: a másodéves tanulóknak és a felnőtteknek alkalmi smink kategóriában van kiírva a Párizsi lány című pályázat. Itt is domináns színekkel kell majd alkotni!

Ismert és elismert zsűritagok

A zsűri tagjai, mint eddig is hazai és nemzetközi elismerésekkel bíró szakemberek, akik között világ- és Európa-bajnokok is lesznek. Lukovics György mesterfodrász is évek óta pontozza az alkotásokat. A rendezvényen drámacsoportok is bemutatkoznak, lesz divatbemutató és szépségipari workshop-ok. A 16. Szabolcs Kupát február 25-én tartják a Váci Mihály Kulturális Központban.

A rendezvény ingyenes!


Horváth Kíra, Dér Vivien

Fotó: Archív