Szabadtéri tüzek miatt is érkeztek segélyhívások február utolsó napján a megyében
Fotó: Illusztráció

Szabadtéri tüzek miatt is érkeztek segélyhívások február utolsó napján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletére.

Tiszalöknél és Tiszavasvárinál fél-fél hektáron égett magasfüves vegetáció, száraz fű. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók gyorssugárral, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal avatkoztak be a helyszíneken.

Ópályiban a Dankó István utca végén, Tiszaeszláron az Aradi utcánál, Kemecse és Vasmegyer között a 3824-es számú út mellett, valamint a dombrádi Balaton utca végén is ötszáz négyzetméteres szabadtéri tüzek voltak. A mátészalkai és a kisvárdai hivatásos, valamint Tiszavasvári és Ibrány önkormányzati tűzoltói fékezték meg a lángokat.

A nyíregyházi hivatásosok Nagycserkeszen, a Kossuth utcában avatkoztak be gyorssugárral és kéziszerszámokkal, ahol hatvan négyzetméteren égett száraz fű, gaz. Fábiánháza külterületén tizenöt négyzetméteren volt szabadtéri tűz, Nagyhalász belterületén pedig egy lakos gyújtott tüzet családi házának udvarán, ám az égetés közben elszabadult a tűz, a lángok veszélyeztették ingatlanát. A helyi önkéntes és az ibrányi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be. Kár és személyi sérülés nem keletkezett.

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi Tiszaszentmárton határában, a 4115-ös számú úton. Az autóban ketten utaztak, sérülést nem szenvedtek. A záhonyi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat, a beavatkozás idejére lezárták az érintett útszakaszt.

Kigyulladt egy lakóház hatvan négyzetméteres melléképülete Tunyogmatolcson, a Dózsa György utcában. A tűz a lakóházat is veszélyeztetette. A fehérgyarmati és a mátészalkai hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat, a tűz a melléképületről nem terjedt át másra. Személyi sérülés nem történt.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság