Sóstói fürdők – Podlovics Lajossal beszélgettünk a Sziesztában
Fotó: Szarka Lajos

Az elmúlt héten pénteken reggel kilenc órakor ismét kinyitotta kapuit a Tófürdő.

Az utolsó munkálatokat is befejezték, kiültettek 1200 növényt, sepregettek, előkészítették a röplabdapályát, rendebe rakták a medencéket – minden készen állt pénteken a vendégek érkezésére. A Tófürdő 2019-es felújítása után megújultak a zöldfelületek, a sétányok és a csúszdák. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. idén is arra törekedett, hogy néhány újítással még kellemesebbé tegye a vendégek számára a Tófürdőt. A két új csúszda korábban egy fúrott kútból kapta a vízellátást, emiatt hűvös volt a csúszdák vize. Az idei évre a csúszdák vízellátó rendszerébe kapcsoltak egy szivattyút, ennek segítségével már a tó vizét forgatják vissza a csúszdákra, így jóval kellemesebb lesz a víz hőmérséklete. További újítása, hogy a kisgyerekesekre gondolva egy bébipancsolót alakítottak ki a parton, illetve lejáró lépcső is épült.

Emellett jó hír a fürdőzőknek, hogy június 3-án pedig nyit a strand, és ha az időjárás is kegyes lesz, fantasztikus hétvégét tölthetünk majd a medencék partján.

A részletekről Podlovics Lajossal beszélgettünk a Nyíregyházi Televízió Szieszta című műsorában, aki többek között a Fürdőgyógyászatról is mesélt.

Beszélgetésünk itt nézhető vissza: