Sóstó Open Air – Négy helyszínen 50 előadó lép színpadra Nyíregyházán június végén
Fotó: Kohut Árpád

Rangos zenei fesztivált rendeznek június végén Nyíregyházán. Igazi sztárfellépők érkeznek a szabolcsi megyeszékhelyre, ahol négy nap alatt, négy helyszínen több mint 50 előadó lép színpadra. A szervezők minden korosztályra gondoltak, de külön jó hír ez a helyi ifjúság számára, akik a Városi Ifjúsági Bál után árulták el nekünk, fontos számukra, hogy legyen lehetőségük a kikapcsolódásra.

Rúzsa Magdi, Wellhello, Majka, Hősök. Csak néhány előadó azok közül, akik színpadra lépnek majd a Sóstó Open Air rendezvényen június 24-27 között. De Nyíregyházára érkezik ByeAlex, Pápai Joci, a Bagossy Brothers és Ganxta Zolee is. A rock szerelmesei sem fognak unatkozni, fellép az Ossian, az Auróra és az Alvin és a Mókusok. Négy nap alatt négy zenei helyszínen több mint 50 előadó ad koncertet. 

Kicsiben nincsen értelme egy ilyen fesztivált megszervezni, ilyenkor egy kisebb falut építünk, kiszolgáló helyiségekkel, színpadokkal, fénytechnikával. Bízunk abban, hogy több ezren érkeznek majd.

- mondta Dr. Török László fesztiváligazgató. 

A szervezők célja egy olyan könnyűzenei fesztivál létrehozása volt, mely zeneileg több műfajt is lefed a rocktól a popon át az elektronikus zenén keresztül a retróig. Így minden korosztály megtalálhatja a kedvenceit.

Az idősebbek számára még ma is jól cseng a Happy Gang, a Groovehouse, a TNT, az UFO neve, de fellép a Picasso Branch és a Fiesta is. Folyamatosan neves DJ-k is zenélnek majd. A fesztivál helyszíne Sóstófürdőn a volt Hotel Sóstó területe és a hozzá tartozó Katlan rész, mely összesen mintegy három hektárnyi.  

A fiatalok részéről ez egy komoly igény volt, és más nagyvárosokhoz hasonlóan szeretnénk, ha Nyíregyháza is bekerülne azon fesztiválok közé, ahol a résztvevők jól érzik magukat. Több hónapos egyeztetés van mögöttünk a szervezőkkel, szeretnénk, hogy hagyomány legyen az eseményből.

- mondta Dr. Ulrich Attila alpolgármester, Nyíregyháza

A szervező stáb korábban dolgozott már együtt rangos rendezvényeken, a LESZ Feszt például 5 év alatt az ország TOP 10 fesztiváljai közé nőtte ki magát. Hasonló a cél a Sóstó Open Air-el is. A tervek szerint a várt nagy érdeklődés miatt országosan is egyedülálló beléptető és fizetőeszköz kerül bevezetésre. A karszalagokba mikrochipet építenek, a belépési jogosultságokat pedig zónánként korlátozzák.

A beléptetésnél és a fizetésnél is egy cashless rendszert használunk, azaz a fizetésnél nem készpénzt használunk, és a beléptetésnél is látjuk, hol alakul ki esetleg torlódás, és azonnal közbeavatkozhatunk. 

- mondta Balogh Béla marketing igazgató.

A zenekarok minden igényt kielégítő látványos LED, fény és pritechnikát használnak majd, a közönség pedig a tervek szerint felejthetetlen vizuális élményt kap. Ezt egy több száz négyzetméteres fényfestés koronázza meg.  A fesztiválon a régió gasztronómiájára jellemző ételek és ízek is feltűnnek majd, és számos gyorsétterem is kínál majd étkezési lehetőséget.  

Kapcsolódó galéria

SÓSTÓ OPEN AIR - Sajtótájékoztató a városházán