Sok tízmillióan jöhetnek Európába!

A politológus kifejtette, ennek a korábban megkezdõdött folyamatnak nem lesz vége október másodikán este, hiszen ha nem figyelnek oda az emberek, akkor nem egy-, másfél millió ember, hanem több tízmillió akar majd Európába jönni és úgy élni, ahogy az itt lakók. Ezért van felelõsségük a szavazóknak a fülkékben.

 

Nem akarnak beilleszkedni

 

A politológus hozzátette, a kontinensre érkezõkre nem az jellemzõ, hogy idejönnek és asszimilálódnak, hanem saját kultúrájukat és szokásaikat akarják az itt élõkre rákényszeríteni, párhuzamos társadalmakat kialakítva ezzel. Az Európai Unión belül elõször a magyar állampolgároknak van lehetõségük arra, hogy kifejtsék véleményüket Brüsszel bevándorlási politikájával kapcsolatban. A voksolásnak ezért nagy a tétje. Kiszelly Zoltán elmondta, fontos, hogy mindenki menjen el szavazni és lelkiismerete, tudása és szándéka szerint voksoljon, mert a népszavazás arról szól, hogy mindenki elmondhatja a véleményét.

 

Figyelnek a jelzésünkre Európában

 

Hozzátette, nagyon figyelik Magyarországot. Látható volt ez a Pozsonyi Csúcson is. Kifejtette, fontos, mit mond Magyarország, mert Lengyelország, Magyarország, Csehország és Szlovákia, de már egyre több más ország kritikus Berlin és Brüsszel politikájával szemben. A politológus elmagyarázta, ha a magyarok most egy jelzést adnak Európának, akkor mások is felbátorodnak. Alátámasztotta, láthatóak a választási eredmények Németországban, Ausztriában, Franciaországban vagy Hollandiában. Ott is a bevándorlásellenes pártok azok, amelyek megerõsödnek és egyre több szavazatot kapnak. Kiszelly Zoltán hozzátette, ez a szavazás, ha jól sikerül, akkor mondhatják más országok is, hogy szeretnének dönteni arról, mire költik a pénzüket, kikkel laknak majd együtt és milyen lesz leszármazottjaik jövõje 50 vagy 100 év múlva.

 

Ne bízzuk másra!

 

Kiszelly Zoltán azt mondta, Magyarországon már volt rá példa, hogy idegenek telepedtek le, akik gyorsabban szaporodtak, de az mindig valamilyen változáshoz vezetett. Hozzátette, Trianon közelgõ 100. évfordulója is arra emlékeztet, hogy óvatosan kell cselekedni és nem kell a nagytõke érdekeit ennyire kiszolgálni, mert amit Berlin és Brüsszel akar, az nem biztos, hogy a magyaroknak jó. A politológus szerint a népszavazást nem kell bojkottálni, mert akkor másra bízzák a szavazópolgárok a döntést.