Sikeres a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum – Jelenleg is támogatják az álláskeresőket

Több mint 1400 álláskeresőnek segített már a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum és ezernél is több cég részesült támogatásban. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal közös projektjének célja, hogy hosszú távon fejlessze a foglalkoztatást a megyeszékhelyen.

Akár személyesen, itt, a Tiszavasvári úti paktumirodába is várják a munkaadókat, akik igénybe szeretnék venni a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum szolgáltatásait. A projekt keretében jelenleg is számos álláskeresőt támogatnak, olyanokat, akik bár szeretnének dolgozni, de valamilyen szempontból hátrányos helyzetű vagy inaktív személyek. Elsősorban a helyzetükön próbálnak javítani, de segítenek a közfoglalkoztatottaknak is visszakerülni az elsődleges munkaerőpiacra. A helyi paktumprogram, amit Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal közösen valósít meg, hozzájárul továbbra is a térség gazdasági fellendítéséhez, foglalkoztatási szintjének növeléséhez és a lakosság életszínvonalának növeléséhez.

A projekt eddigi megvalósítási időszaka alatt több mint 1000 cég részesült támogatásban, 1442 fő álláskeresőt bevonva a projektbe. A bevonásra került személyekből 4 fő képzésben vett részt, 1200 fő támogatott foglalkoztatásba került bevonásra, míg 239 fő egyéb munkaerőpiaci szolgáltatás keretében egyéni álláskeresési tanácsadásban részesült” – mondta Zsel Emese, a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum irodavezetője.

A paktumiroda továbbra is arra biztatja a munkáltatókat, hogy keressék fel őket és használják ki a lehetőségeket, a munkaerőigény-bejelentéseket most is várják. Akár telefonon, e-mailben vagy személyesen is el lehet érni a munkatársakat a Tiszavasvári úti Technológiai Transzfer Központban.

A támogatás igénybevételéhez az érdeklődőknek a paktumirodával kell első körben felvenni a kapcsolatot, hogy benyújthassák igénybejelentésüket. A dokumentumcsomag kitöltését követően az igények vizsgálat alá kerülnek, majd a projekt keretében működő Irányító Csoport hoz döntést a beérkezett kérelmekről. Amennyiben jóváhagyásra kerül az Irányító Csoport által egy adott munkaerőigény, a kormányhivatalnál dolgozó szakmai megvalósítók veszik fel a cégekkel/munkáltatókkal a kapcsolatot, a támogatási kérelemdokumentáció benyújtásának céljából, majd ezt követően léphet életbe egy-egy támogatási szerződés, ha a végrehajtó szervezet is elbírálta és jóváhagyta azt” – tette hozzá Zsel Emese.

Pluszforrás

A paktum által nyújtott munkaerőigény-bejelentésre vonatkozó támogatási lehetőségek továbbra is biztosítottak, ehhez a kormány plusz 300 millió forint többletforrásról döntött. Ez azt jelenti, hogy a munkáltatók jelenleg is igénybe vehetik nyíregyházi álláskeresőkre vonatkozóan a bérköltség-támogatást.