Semmelweis nap – Elismerték a magánegészségügyben dolgozók munkáját is

Tíz dolgozó kapott elismerést a Nyírség Egészség Kontroll Bt. Semmelweis napi ünnepségén. Orvosok, szakdolgozók és adminisztratív munkát vállalók is vehettek át oklevelet a pénteki ünnepségen. Azok a munkatársak kaptak kitüntetést, akik a pandémia és a háborús időszak idején is kimagaslóan helytálltak.

A Semmelweis nap a magyar egészségügy napja, 1992 óta minden évben július elsején ünnepeljük az ágazat dolgozóit Magyarországon. Ennek apropója, hogy 1818-ban ezen a napon születettt Semmelweis Ignác magyar orvos, aki az anyák megmentőjeként ismerünk, miután kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz leküzdésében. Az elmúlt időszakban óriási figyelmet kapott az egészségügy, a 2020 márciusában Magyarországon is megjelent koronavírus-fertőzés számos feladatot adott a szakembereknek.

Fontos feladatot vállaltak

Köztük a Nyírség Egészség Kontroll Bt. munkatársainak is, akik kiemelt szerepet kaptak a fertőzöttek kiszűrésében, így olyan feladatokat is vállaltak, ami nem a magánellátás hatásköre lenne.

Érezhető volt, ahogy a szakdolgozók össze tudnak tartani, mennyire helyt tudnak állni ebben a feladatban és mennyire tudnak megfelelni az elvárásoknak. Itt tényleg napi szinten, óráról órára jöttek az újabb kihívások és én azt látom, hogy ez a mostani időszak az, amikor kicsit kezd megnyugodni a helyzet. Ez a Semmelweis nap pedig alkalmas arra, hogy megköszönjük nekik az eddigieket, hálát mondhassunk nekik.” – nyilatkozta Bákányné Mikó Zita, a Nyírségi Egészség Kontroll Bt. ügyvezetője.

Tíz oklevél

A pénteki ünnepségen az a tíz fő vehetett át elismerő oklevelet, akik a pandémia és a háborús időszak idején is kimagaslóan helytálltak. Orvosok, szakdolgozók és adminisztratív feladatok ellátó dolgozók munkáját is megköszönték. A covid járvány hazai megjelenésekor naponta több száz tesztet végeztek el, a polgárőrök segítségét is igénybe vették a tömeg koordinálására. A szomszédban dúló háború kitörésekor a határnál olyan feladatokat végeztek el, amire a helyi önkormányzat kérte őket. Ezeket természetesen térítésmentesen végezték. Ezt a munkát Nagy Szabina önkormányzati képviselő is megköszönte a szakdolgozóknak.

Nem csak egy szakma”

A betegágy mellett olyan értékekre tesz szert az ember és olyan tudást kap az élethez, melyet nem tanítanak az iskolapadban. Az egészségügy szerteágazó területein helytállni, az embereket szolgálni, segíteni, ez nem csak egy szakma. Ez egy hivatás, mely azért eredményes, mert a benne dolgozókat valami belső késztetés ösztönzi és motiválja.” – mondta beszédében Nagy Szabina.

Egész évben dolgoznak

Nagyon fontos, hogy ünnepeljük az egészségügyben dolgozókat és elismerjük a munkájukat – ezt Dr. Szabó Tünde hangsúlyozta a rendezvényen.

Ők azok, akik egész évben, minden nap dolgoznak, azt szokták mondani, hogy nekik nem lehet rossz kedvük, hiszen ők azok, akik segítenek rajtunk minden helyzetben. Tudjuk milyen nehézségekkel teli volt az elmúlt időszak. Amikor két esztendővel ezelőtt beköszöntött a koronavírus-járvány, akkor az egészségügyi szakemberek hozzáállása is kellett hozzá, hogy a rossz helyzetekből a lehető legjobban jöjjünk ki.” – nyilatkozta Dr. Szabó Tünde, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa.

A dolgozóknak az oklevelek átadása mellett egy kis műsorral is kedveskedtek, ezzel is megköszönve munkájukat.

Kapcsolódó galéria

Elismerések az egészségügyi dolgozóknak