Segítség vállalkozás indításához – Ingyenes képzés a Család és KarrierPONT szervezésében

Folyamatosan zajlanak a képzések a nyíregyházi Család és KarrierPONT szervezésében. A Vállalkozásindítás alapjai elnevezésű oktatást már a második alkalommal valósítják meg a „Női Információs és Szolgáltató Központ létrehozása Nyíregyházán” című pályázat keretén belül. Az érdeklődés ez alkalommal is nagy.

Augusztus elején kezdődtek meg a „Női Információs és Szolgáltató Központ létrehozása Nyíregyházán” című pályázat keretén belül megvalósuló képzések. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 200 millió forint, százszázalékos európai uniós támogatást nyert, így a hivatal és a Mindennapok Női Szemmel Egyesület közösen valósítja meg a pályázatot. Ennek keretén belül öt különböző képzésen vehetnek részt a 18 és 60 év közötti aktív korú női munkavállalók, akiknek nehézséget okoz a munka és a magánélet összehangolása, különös tekintettel a munkaerőpiac szempontjából hátrányos helyzetűekre. A Vállalkozásindítás alapjai elnevezésű képzés már a második üteméhez ért, az érdeklődés ez alkalommal is nagy.

– Nagyon jó kis csapat jött össze a második turnusra is. Az oktatás során felépítjük, hogy hogyan indítsanak el úgy egy vállalkozást, hogy az biztosan sikeres legyen. Megnézzük a marketinget, elemezzük a piacot, átbeszéljük, hogy milyen kompetenciákkal kell rendelkezni ahhoz, hogy valaki vállalkozást indítson, levezetjük, hogy milyen jogszabályi környezetnek kell megfelelni, megnézzük, hogy milyen vállalkozási formák vannak. Ez egy interaktív képzés, ami sokkal hasznosabb, mintha szakkönyvekből adnám le az anyagokat. A résztvevők közül itt már mindenkinek van saját ötlete, amit meg szeretne valósítani, és így szinte személyre szabottan tudunk segíteni – mondta el Gagna Csaba oktató.

Gagna Csaba hozzátette, az első turnus nagyon sikeres volt, a résztvevőkkel szoros kapcsolat alakult ki és az interaktivitásnak köszönhetően számos problémájuk megoldódott, minden kérdésre választ kaptak, így könnyen tudják már önállóan is megvalósítani vállalkozásuk elindítását. A képzésekre a jelentkezés folyamatos, ameddig be nem telik a 300 fős létszám.