Rövidhírek október 9-én
Ez (is) történt október 9-én.


A tartalomból:

 

– Elkezdődött az őszi virágosítás a városban. Több mint 90 ezer hagymás és kétnyári virág díszíti majd a közterületeket. 

Hetven új fával gazdagodott hétfő délelőtt a kertvárosi Újéletfa-liget. Az önkormányzat a hagyományokhoz híven idén is minden nyíregyházi újszülöttnek felajánlott egy csemetét, melyet a szüleik ültethettek el. A város összesen két Újéletfa-ligetében így négy év alatt már 230 fa áll. 

Vitatott és tabu témák, mindez a Jósa András Múzeumban. Rejtőzködő szexualitás – titkolt identitás címmel kétnapos, tudományos konferenciát tartanak az intézményben. 

– Ismét fokozott közúti ellenőrzésre kell számítani Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Most elsősorban a nehéz tehergépkocsikat és az autóbuszokat vizsgálják a rendőrök. 

Több KRESZ táblát is megrongáltak, valamint elforgattak a Tünde-Lapály utcai csomópontnál vasárnap éjszaka.

Két személygépkocsi ütközött össze hétfő délelőtt a Bukarest és a Kárpátalja utcán.

Felmarták a Mező-Bethlen Gábor-Vasgyár utcai csomópont közepén az aszfaltot.

– Ajtónyitáshoz kértek segítséget hétfő délelőtt a nyíregyházi tűzoltóktól. Egy idős hölgy lakásába nem tudtak bejutni a mentők, a tűzoltók emelőkosárból, a rendőrség jelenlétében jutottak be a Sarkantyú utcai, 3. emeleti lakásba. A mentők már csak a hölgy halálának beálltát tudták megállapítani.

– Hetedik alkalommal kapcsolódik a Nyíregyházi Babaklub a Nemzetközi Babahordozó Hét programjához. A hétfői nyitány után keddtől szombatig a klub székhelyén, Nyíregyházán a Geduly Henrik u. 15./b. alatt várják a szülőket és gyerekeket egészségügyi, információs és szórakoztató programokkal.

Magyar Kupa az Arénában – Több mint nyolcszáz aerobik versenyző vesz részt a versenyen.

 

Fotó: Trifonov Éva