Díjazott a THG
A fővárosban adták át az idei nyertes védjegyhasználóknak a Holnap Városáért Díjakat. A nyíregyházi Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft. a három szintes értékelőfolyamat után a Tiszta városért kategóriában kapott díjat. A társaság reményei szerint a sokirányú tevékenységével elősegíti a jövő nemzedékének környezettudatos nevelését, a fenntartható fejlődés alapelveinek megvalósulását.

 

A 2010-ben alapított City Hungary Program a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma, amely azt tűzte ki célul, hogy olyan hazai és nemzetközi modelleket, tapasztalatokat, eszközöket mutasson be, amelyek már eredményt hoztak, hiszen közös érdek a magasabb életminőség elérése. A Program része a 2013-ban alapított nemzeti fenntartható városdíj, a Holnap Városáért Díj. A nyíregyházi Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit kft. a három szintes értékelőfolyamat után a Tiszta városért kategóriában kapott díjat.

 

Példaértékű akciók


Petró Árpád ügyvezető elmondta, a díjjal a társaság teljes tevékenységét értékelte, a kukaürítéstől a tudatformálásig. Ezek közé tartoznak a lakossági akciók is, a bírálók követendő példaként mutatták be a Hulladékért Virágot akciót és a Szelektív Szombat elnevezésű családi napot.

 


A társaság mint az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. alvállalkozója 2015. január 1-jétől 54 településen 89.500 ingatlanból biztosítja a kommunális hulladék és a csomagolási papír- és műanyag hulladék, valamint 26.700 ingatlanból a növényi eredetű bomló szerves hulladék begyűjtését. Emellett az újrahasznosításra alkalmas, a szelektíven gyűjtött hulladékok elhelyezésére létrehozott, és teljes körűen kiépített infrastrukturális háttér lehetőséget nyújt a lakosságnak arra, hogy kulturált és egyszerű módon váljon meg a hulladékoktól. A THG Nonprofit Kft. munkáját segíti Nyíregyháza Önkormányzatának Környezetvédelmi Alapja is. A társaság reményei szerint a sokirányú, színes tevékenységével elősegíti a jövő nemzedékének környezettudatos nevelését, a fenntartható fejlődés alapelveinek megvalósulását.

Szoboszlai Tibor