Román István kormánymegbízott a károk helyszínein tájékozódik a vihar utáni helyzetről

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében közel kétezer káresemény történt a viharral kapcsolatban. A károk felszámolása folyamatban van, a Katasztrófavédelem munkatársai nagy erőkkel dolgoznak mindenütt a megye érintett településein. Román István kormánymegbízott, mint a Megyei Védelmi Bizottság elnöke jelenleg helyszíni szemlét tart a megyében történt káreseményeknél.

A kormányhivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy a viharkárokat szenvedettek részére segítséget nyújtson. Azonnali intézkedéseket hoztunk, amelyek nyomán a kormányhivatal építésügyi szakemberei segítséget nyújtanak az önkormányzatok számára a vis major kérelmek benyújtásához.

A kormányhivatal – a Megyei Agrárgazdasági Kamarával együttműködve – megkezdte a mezőgazdasági károk felmérését, és áttekintették, hogy az állattartó telepeken milyen fennakadást okoz az áramkimaradás. A Vásárosnaményi, Mátészalkai, Kisvárdai Járási Hivatalok munkatársai a helyszíneken vannak, és részt vesznek a kárelhárításban, a kormányhivatal gépjárműveivel folyamatosan segítik a munkát. Mindenütt óriási összefogás tapasztalható a településeken, a szakemberek, az önkormányzatok polgármesterei, munkatársai nagy erőfeszítéssel dolgoznak a károk felszámolásán, a lakosság segítésén. Román István kiemelte: szinte csodával határos, hogy nem követelt emberéletet a megyére tegnap lecsapott vihar. A kormányhivatal minden rendelkezésre álló eszközt bevet, hogy minél hamarabb normalizálódjon a helyzet a megye minden érintett településén. A kormánymegbízott Seszták Oszkárral, a Megyei Közgyűlés elnökével közösen felhívással élt a karitatív szervezetek felé, arra kérve őket, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel segítsenek a bajba jutottakon.