Ritkán folyik ennyi vér a színházban

Mulatságosan néznek ki a virtigli kelet-európai bűnözők Székely Csaba Kutyaharapás című gengszterdrámájában. Szedett vedettek és nagypofájúak. Mindannyian magyarok, de van köztük anyaországbéli és határon túli is. A megbízójuk bankrablásra szerződteti őket és fura beceneveket ad nekik. Így lesz például Katona Lászlóból, a tót. – Igen én a tót szerepét játszom, de közben erdélyi vagyok, tehát egy erdélyi magyar bűnözőt játszom. Atót, a zsidó, az ukrán és a román fedőnevek, ezek közül az enyém a tót, és én mindig ezért harcolok, hogy miért is vagyok én az, végül pedig kiderül, hogy azért adták, mert az igazi nevem Szlovacsek – fogalmazott Katona László színművész.

 

„Tudjátok, aki folyton káromkodik!”

 

Mucsi Zoltán, fedőneve szerint a román a társaság legprofibb bűnözője. Az ismert színésznek érdekes feladat jut a darabban. Bűnözőként a saját civil énjéről, Mucsi Zoltánról kell beszélnie, akit úgy jellemez, a közismert káromkodós filmszínész.  – Van egy kilépés a darabban a figurából, ami utal pont erre a káromkodásra, abban bizonytalan voltam, hogy milyen, de az eddig eljátszott 27-28 előadásból úgy tűnik, hogy a nézők nagyon szeretik nagyon – mondta szerényen Mucsi Zoltán, akit többször is nyílt színi tapssal jutalmaztak az ominózus jelent közben.

 

Tarantino után szabadon

 

A fordulatokkal teli krimi Tarantino Kutyaszorítóban című filmjének színpadi és a magyar közállapotokra adaptált változta. Nyíregyházán a Jászai Mari Színház, a Népház, a Nézőművészeti Kft., a Szkéné Színház és a Vádli Alkalmi Színházi Társulás közös produkciójaként mutatták be.

 

Z. Pintye Zsolt