Rendőrőrsavatás: nagyobb állomány, szebb épület

Az új, kibővített rendőrőrs kialakításához a helyi önkormányzat biztosított épületet, az ORFK pedig 3 millió forinttal járult hozzá a felújításhoz. A kemecsei új rendőrőrs több mint 300 négyzetméteres és a korábbi 9 fő helyett mostanra 25 főre nőtt a helyi állomány létszáma. Az épületet ma ünnepélyes keretek között adták át, melyen beszédet mondott Kovács István rendőr vezérőrnagy. A gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes ajándékot is hozott az eseményre, egy új járőrautót és három modern rádiókészüléket. Beszédében hangsúlyozta, a rendőrség országszerte törekszik a kollégáik munkafeltételeinek és a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítására.

– Az elmúlt években az országban több új rendőrkapitányságot és rendőrőrsöt avattunk és számos épület került felújításra, hiszen kiemelt szempont kollégáink számára a megfelelő munkakörülmények biztosítása, a rendvédelmi szervek épületeinek állapota és állaga. Elkészült és immár 25 munkatársam részére biztosítja a kor elvárásainak megfelelő elhelyezést és a munkavégzés feltételeit ez az épület. Az átadásával a közbiztonság növelése mellett egy könnyen elérhető, gyors, kényelmes és kulturált ügyintézés is megvalósul az állampolgárok részére – mondta Kovács István rendőr vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes.

A BM képviseletében Dukai István mondott köszöntőt. Az önkormányzati helyettes államtitkár hangsúlyozta, mindennap új kihívások elé állítja a rendőrséget a történelem, amelynek meg kell felelnie. Ezért a kormány minden eszközzel támogatja a fejlesztéseket.

– A törvényes rend nemzeti érdek. Bátran állíthatom, hogy Magyarország ezen a téren is jobban teljesít. Ugyanakkor nem dőlhetünk hátra. Nem elégedhetünk meg az elért eredményekkel. Látjuk, mindennap milyen új kihívások elé állít minket a történelem, és ezért a kormány minden segítséget megad a rendvédelmi erőknek, hogy az egész országban megfeleljenek ezeknek az új kihívásoknak – emelte ki Dukai István.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: police.hu)