Regionális döntőnek adott otthont Nyíregyháza

 A versenyen a Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves, Borsod –Abaúj -Zemplén és Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok gépjárművezetői, illetve az ügyintézői rendszerben gépjárművet vezetők mérték össze KRESZ és gépjármű-vezetéstechnikai tudásukat.

A rendezvényt Nagy József tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettes nyitotta meg, aki elmondta, hogy megtiszteltetés, hogy az igazgatóság adhat otthont a négymegyés versenynek, majd a szabályok betartására és a biztonságos küzdelemre hívta fel a figyelmet.

A versenyen huszonegy kétfős csapat indult, akik közül kilencen ügyintézői gépjármű, tizenegyen pedig a készenléti szer kategóriákban mérték össze tudásukat.

Elsőként elméletben kellett bizonyítani az indulóknak, a közlekedéssel kapcsolatos kérdésekre írásban kellett válaszolni, majd a gyakorlati feladat részeként bójákkal kijelölt pályán kellett végighaladniuk, ahol többek között szlalom, parkolás, akadályelkerülés és tolatás volt a feladat.

A verseny célja a biztonságos vezetés iránti érdeklődés felkeltése, s egyben a közlekedési balesetek számának csökkentése volt.

A verseny eredményei készenléti kategóriában:

Első: Borsod MKI II. csapat- Ragyák Miklós tű. zászlós, Gulyás Roland tű. főtörzsőrmester

Második: Heves MKI II. csapat- Schmieldt. főtörzsőrmester, Ózsvári Imre tű. főtörzsőrmester

Harmadik: Borsod MKI III. csapat- Bukta Tamás tű. főtörzsőrmester, Vadászi Lajos tű. főtörzsőrmester

Ügyintézői kategóriában:

Első: Szabolcs MKI I. csapat- Oszlár Gábor tű. százados, Gyurkó Pál tű. törzsőrmester

Második: Hajdú MKI- Miron Roland tű. őrmester, Szakács István tű. főtörzsőrmester

Harmadik: Borsod MKI I. csapat- Kovács Krisztián tű. alezredes, Hoffmann Zsolt tű. százados

A verseny győztes csapatai: készenléti kategóriában Borsod MKI II. csapat- Ragyák Miklós tű. zászlós, Gulyás Roland tű. főtörzsőrmester,ügyintézői kategóriában Szabolcs MKI I. csapat- Oszlár Gábor tű. százados, Gyurkó Pál tű. törzsőrmester, ők képviselik régiónkat majd a május 19-ei országos, Zánkai döntőben.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság