Rajzpályázat – Weöres 100
A Weöres Sándor kiállításhoz kapcsolódóan rajzpályázatot hirdet a Jósa András Múzeum. A költő Keresztöltés című verséhez várunk illusztrációt A/3, illetve A/4-es méretben, bármilyen technikával. A pályázatnak nem feltétele a kiállítás ismerete, de segítséget ad az ifjú alkotóknak.

Óvodás, alsó-illetve felső tagozatos általános iskolás korcsoportban hirdetünk győztest. A díjátadóra március 15-én, a kokárdás családi nap keretében kerül sor. Az alkotásokat ezen a neves napon az érdeklődők megtekinthetik a Múzeumban, ahol a közönség is szavazhat az általuk legjobbnak ítélt alkotásra.
A pályamunkákat március 10-ig személyesen adhatják át a Múzeum portáján, vagy postán küldhetik el a Jósa András Múzeum címére: 4400 Nyíregyháza, Benczúr tér 21. A borítékra kérjük feltüntetni: WEÖRES 100!

Keresztöltés

Kövér béka tavon hintáz

árnyék moccan akác ágán

habos virág szirom ezer

csillag mellett felhő fátyol

„Munkámat használni lehessen, ne szájtátva csodálni” (Weöres Sándor: Nagyság)

A Petőfi Irodalmi Múzeumból érkezett Nyíregyházára „ A megmozdult szótár – Weöres Sándor 100 éves „ című kiállítás, mely a Jósa András Múzeumban március 2 – ig még megtekinthető. Sőt! Kreatív nyelvi játékokat, modern multimédiás eszközöket is kínálunk a látogatóknak 2-99 éves korig.
Rendhagyó tárlatvezetésre kerül sor, melyhez múzeumpedagógiai foglalkozás is kapcsolható. A lehetőségekről Babolcsi Andrea múzeumpedagógus ad tájékoztatást. ( tel.: 06-42- 315-722 )
A kiállítás kurátora Hegyi Katalin irodalmi muzeológus február 27-én napközben, majd 17 órától népszerűsíti zárás előtt e gazdag és izgalmas anyagot. (Időpont egyeztetés szükséges!)