Előtérben az egészség
Egészséghetet tartanak a Búzaszem Nyugati Óvodában. A gyerekek a programsorozaton belül egészségfejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt, ahol a helyes táplálkozás és a higiénia legfontosabb szabályaira hívják fel a figyelmüket.

Többek között a helyes kézmosás technikáját is megtanulták a gyerekek. Érdeklődve nézték az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság védőnőinek bemutatóját, akik egy papírtörlőn szemléltették a tüsszentést.

A védőnők megmutatták a kicsiknek hogyan kell helyesen orrot fújni, táplálkozni, fogat és kezet mosni. Nem ez volt az első alkalom, hogy ilyet láttak, hiszen a Búzaszem Nyugati Óvodában az egészségnap már hagyomány. Idén egész hetes egészségfejlesztő programot tart az óvoda, ösztönözve a kicsiket arra, hogy tudatosan figyeljenek a saját és környezetükben élők egészségére.

 

EGY EGÉSZ HÉT AZ EGÉSZSÉGÉRT

 

Bákányné Mikó Zita, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság szakmai helyettese elmondta, sosem lehet elég korán elkezdeni azt, hogy hogyan kell egészségesen élni, hogyan törekedjünk arra, hogy megőrizzük az egészségünket. Ennek érdekében próbálták egy kicsit munkájukkal, szakembereikkel segíteni azt az egészséghetet, melyet az óvoda szervezett. Az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság munkatársa azt is kiemelte, korukhoz képest a gyerekek nagyon sokat tudnak az előadások témáiról. A cél, hogy mindennapjaikba is be tudják építeni az itt tanultakat.

 

MÁR HAGYOMÁNY

 

A Búzaszem Nyugati Óvoda intézményvezetője, Szalainé Benyusz Klára hangsúlyozta, hogy hosszú hagyományra nyúlik már vissza, hogy az óvodában egészségnapot tartanak farsang táján. Elűzik a telet, mivel ilyenkor kiürülnek a vitamintartalékok és erre fel kell hívni a gyerekek figyelmét. A kicsik gyümölcsöket és ingyen fogkrémet is kaptak az előadóktól és az óvodától. Tudásvágyuk pedig szüntelen volt, sorban jelentkeztek, szerepelni akartak.

A hét elején a gyerekek a tágabb egészség- és környezetvédelem jegyében a szelektív hulladékgyűjtésről is tanulhattak szintén egy interaktív előadáson belül. Ezen kívül egy sport napon és különböző egészséges ételek készítésében is részt vehettek. Az óvoda egészséghete eddig sikeres, a jövőben is szeretnék folytatni a programsorozatot.

Szilágyi Bella Brigitta