Puszta kézzel nyomta ki a sértett szemét – Letartóztatta a bíróság a gyanúsítottat
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2022. február 11-én az aljas indokból különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban 1 hónapra elrendelte Gy.A. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2022. február 5-én az esti órákban Kemecsén egy lakóház melletti szántóföldön a földre lökte a sértettet, bántalmazni kezdte, mely során puszta kezével az asszony mindkét szemét kinyomta, miközben megöléssel fenyegette. A sértett a bántalmazás következtében eszméletét vesztette. Amikor a közeli ingatlanból az asszony rokonai kijöttek, a férfi elmenekült a helyszínről. A bántalmazás következtében a sértett – a gyors orvosi segítség ellenére- mindkét szemére elveszítette látását.

A cselekmény elkövetését követően a férfi a hatóságok elől elrejtőzött, őt elfogatóparancs alapján 2022. február 10-én fogta el a rendőrség. A gyanúsított büntetett előéletű, ugyanezen sértett sérelmére általa korábban elkövetett bűncselekmény vádja miatt jelenleg is büntetőeljárás van vele szemben folyamatban.

Mindezekre tekintettel a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől ismét elszökne vagy elrejtőzne, a sértett sérelmére megkísérelné befejezni tettét vagy újabb bűncselekményt követne el,  ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés végleges.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék