Programok októberben is a Szindbádban

Képzeletszínház, felolvasóest, angol reneszánsz, magyar klasszikus. Októberben is a sokszínűségé a főszerep a Szindbád Rendezvénytérben. 

„Szindbád Ajándéka”

Október 6-án, szerdán 19 órai kezdettel Janikovszky Éva: A lemez két oldala című egyfelvonásos képzeletszínházi előadása várja a Közönséget. Egy óra nevetőizom tréning felnőtteknek Kovács Vanda és Szalontay Tünde közreműködésével.

Hogyan változik véleményünk és viselkedésünk attól függően, hogy épp milyen szerepben vagyunk jelen egy-egy élethelyzetünkben, hogy éppen anyaként, feleségként vagy anyósként mondjuk meg a „tutit” ugyanarról a dologról?

Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A produkció a „Köszönjük Magyarország! program” keretein belül valósul meg.

Csütörtökönként a mozié a főszerep

Október 7-én és 14-én a 7 Oscar-díjas filmet, a Szerelmes Shakespeare-t vetítjük.

Egy romantikus vígjáték arról, hogyan született minden idők legnagyszerűbb szerelemi története, a Romeo és Júlia.A fiatal Will Shakespeare-t, a feltörekvő drámaírót a legrosszabb sújtja, ami írót sújthat: alkotói válság. Komédiájával, a Romeo és Ethel, a kalóz lányával nem halad és színházát a bezárás veszélye fenyegeti. Willnek egy múzsára van szüksége – aki meg is jelenik a gyönyörű Lady Viola személyében.Az igaz szerelem útja igen rögös Will számára: Viola a kibírhatatlan Lord Wessexnek (Colin Firth) ígérte kezét Erzsébet királyné (Judi Dench) parancsára. Will életének boldog és szomorú pillanatai megtalálják útjukat a lapra ebben a megindító, szellemes és lélegzetelállító mesében.A Szerelmes Shakespeare egy brilliánsan vicces, meleg, pergő romantikus történet az elismert rendezőtől, John Maddentől (Corelli kapitány mandolinja).

 

A hónap második felében a Körhinta című filmklasszikus költözik a moziterembe október 21-én és 28-án 18 órai kezdettel.

A téeszesítés alatt zajló Rómeó és Júlia-történet, amely filmsztárt faragott Törőcsik Mariból, és visszatette Magyarországot a nemzetközi filmművészet térképére.

Pataki Mari és Bíró Máté a szövetkezeti közös munkák alatt egymásba szeretnek. Az öreg Pataki azonban elhatározza, hogy kilép a szövetkezetből a nagygazda Fekete Sándorral együtt, és házassággal egyesítik a földeket, akár tetszik a lánynak, akár nem. Egy lakodalmi mulatságon Máté botrányt kavarva teszi közhírré vonzalmát Marihoz, aki másnap bejelenti apjának, hogy nem megy feleségül Sándorhoz. Az apa baltával támad lányára, aki világgá indul…

 

Helyi kötődésű felolvasó estnek ad otthont a SZINDBÁD Rendezvénytér október 20-án (szerdán) 19 órai kezdettel. Kováts Judit: Hazátlanok című könyvéből készült azonos című felolvasószínháza többek között Dézsi Darinka, a Móricz Zsigmond Színház társulatának tagja, valamint Kováts Judit és Kováts Dénes közreműködésével elevenedik meg.

Az előadás annak a több mint 12 millió németnek állít emléket, akiket a 2. világháborút követően Közép-Kelet-Európa országaiból szülőföldjéről elűztek, szögesdrót mögött őriztek, meggyilkoltak csak azért, mert németnek születtek. Az irodalom, a zene, a színművészet és vizuális elemek ötvözésével előadott produkció, amely közelmúltunk történelmének több fehér foltját, közösségi sorstragédiáit mutatja be egy szerelmi történetbe ágyazva.

Újdonságként pedig október 18-tól hétfőnként 16 órától RINGATÓ foglalkozásra várja a családokat 0-3 éves gyerkőceikkel Kosik Anita, a Móricz Zsigmond Színház társulatának tagja.

Éneklő, játszó édesanyák, édesapák csoportja, ahová már néhány hónapos kisbabával is lehet érkezni.

A foglalkozások célja, hogy oldott, elfogadó légkörben megismertesse a legkisebb gyerekek zenei nevelésének lehetőségeit, és a kicsik érzékennyé, fogékonnyá váljanak a jó zene, a művészetek iránt.

A másik cél, hogy a résztvevő felnőttek átéljék a közös éneklés örömét. Felbukkanjanak a kicsit elfelejtett dalok, kedvet és bátorságot adjunk újabb énekek megtanulásához.

Családi program, ahol a felnőttek és a gyerekek egyaránt élményhez jutnak.  A Ringatóval épül a gyermeki lélek, erősödik a családi összetartozás.

 

Jegyek személyesen a Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyirodájában válthatók nyitvatartási időben, továbbá online a SZINDBÁD Rendezvénytér weboldalán.

 

Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyiroda, Nyíregyháza, Színház u. 2.

(hétfőtől péntekig 9-17 óráig) +36-42-507-006, +36-30-303-2875, +36-20-233-2926,

szervezes@moriczszinhaz.hu

 

SZINDBÁD Színháztörténeti Rendezvénytér, 4400 Nyíregyháza, Színház u. 2.,

(hétfő és csütörtök kivételével minden nap: 9-17 óráig), +36-70-656-9027

szervezes@szindbad.eu

 

Forrás: Móricz Zsigmond Színház