Petőfi Zenei Díj – Az év felfedezettje a nyíregyházi Tortuga zenekar!
Fotó: Kaszner Nikolett (Forrás: Facebook / Tortuga)

Rangos zenei elismerésben részesült a nyíregyházi Tortuga zenekar. A hagyományos nyári időpont helyett január 23-án a Duna Televízió show-műsorában adták át ötödik alkalommal a Petőfi Zenei Díjakat. Tizenkét kategóriában díjazták a hazai könnyűzene legjobbjait.

Noha A Dal 2020-as adásában már publikussá vált, hogy az Év zenei felfedezettjének járó díjat a nyíregyházi Tortuga kapja, a Petőfi Sándort formázó aranyszobrot ők is hétvégén vették át Budapesten. Mámor tér 3. című számuk a közönség és a szakmai zsűri szemében is egyöntetű sikert aratott.

– Óriási megtiszteltetés, hogy idén a Petőfi Zenei Díj átadó gáláján részt vehettünk és az év felfedezettjei lehettünk. Igazából ezt már márciusban tudtuk, A Dal 2020 műsorában derült ki. Óriási élmény volt olyan nevek mellett, mint Charlie, Frenreisz Károly vagy Pataky Attila, átvenni a díjat ezen a gálán – mondta el a zenekar dobosa, Dömötör Sándor.

A díjátadó megalapozta az elkövetkezendő hetek hangulatát a nyíregyházi zenekar életében, hiszen idén újra megmérettetik magukat A Dal 2021-es versenyzői között. Törnek az ablakok című szerzeményükkel jutottak a dalverseny negyven legjobbja közé, a dalhoz pedig videoklip is készült, melyet Nyíregyházán forgattak.

– Idén a Törnek az ablakok című dalunkkal jutottunk be A Dal 2021-be. Nagyon örülünk, hogy ezzel tudunk részt venni A Dal mezőnyében, hiszen ez egy igazi tortugás, pörgős szám, a szórakozásról szól, meg arról, amit nekünk is jelent, amikor elmegyünk koncertezni. A videóklipjét Nyíregyházán forgattuk, a régi Pártház épületében, ami jelenleg felújításon esik át. Szerintem elég lendületes lett, olyan, mint maga a dal – tette hozzá a Tortuga dobosa.

A Törnek az ablakok szombaton debütál majd A Dal színpadán, a verseny során hét hétvégén keresztül keresik Magyarország legjobbjait. A nyíregyházi zenekar reméli, hogy a tavalyi adáshoz hasonlóan, idén is egészen a döntőig menetelnek, és még többen megismerhetik majd, hogy milyen is a tornacipős rock’n’roll.