Óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozók figyelem! - Regisztráció: március 29. hétfő éjfélig
Óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozók figyelem! - Regisztráció: március 29. hétfő éjfélig

Mint ismert, a kormány azt a döntést hozta, hogy az egészségügyi, a szociális dolgozók, a regisztrált idősek, a rendőrök és katonák mellett elindítja a regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok, valamint a bölcsődei dolgozók oltását is annak érdekében, hogy az óvodák és iskolák újranyitásával a pedagógusok is nagyobb védettséggel állhassanak újra munkába. Kérjük az érintetteket, hogy figyelmesen olvassák el a tudnivalókat!

  1. Első körben a március 24-ig már regisztrált, köznevelésben – tehát óvodákban, általános iskolákban és gimnáziumokban - dolgozó pedagógusok oltása történhet meg. Ők a jövő hét közepén a regisztrációjuk során megadott telefonszámon SMS-ben fogják behívni az oltásra.

    Az oltás várható időpontja: április 1. csütörtök, április 2. péntek, április 3. szombat.
    Az oltás helyszíne: a regisztrációjuk során megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont.
    Március 24-ig a mintegy 180 ezer köznevelésben dolgozó pedagógusból 102 ezer fő regisztrált védőoltásra, és 20 ezer fő már meg is kapta a védőoltást. Első körben tehát a már regisztrált, de még nem beoltott 82 ezer fő behívására kerül sor.
    Azok a pedagógusok, akik az SMS-ben küldött oltási időpontra nem fognak, illetve nem tudnak megjelenni, csak egy későbbi alkalommal tudnak sorra kerülni. A pedagógusok oltási programjához szükséges vakcinákat a regisztrált idősek oltására tervezett vakcinakészletek átcsoportosításával lehet megoldani, a rendelkezésre álló oltóanyagokat az Országos oltási munkacsoport fogja átirányítani a kórházi oltópontokra.

     
  2. A második kör oltása Húsvét után lesz. A még nem regisztrált pedagógusokat, a szakképzésben dolgozókat, az egyéb óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozókat arra kérjük, hogy március 29. hétfő éjfélig regisztráljanak  a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. 

    Az oltás várható időpontja: Húsvétot követő hét.
    Az oltás helyszíne: a regisztrációjuk során megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont.
    Az önkormányzati fenntartású bölcsődékben, mini bölcsődékben, családi bölcsődékben dolgozóknak elég regisztrálniuk a vakcinainfo.gov.hu oldalon, 2021. március 29. (hétfő) éjfélig.
    Fontos, hogy a nem önkormányzati fenntartású bölcsődékben, mini bölcsődékben, családi bölcsődékben vagy munkahelyi bölcsődékben dolgozóknak a honlapon történt regisztráció mellett a munkáltatójuknál is kell jelezniük oltási igényüket legkésőbb március 29-e, hétfő 12.00 óráig!

Kérjük, hogy a www.vakcinainfo.gov.hu regisztráció során fokozottan figyeljenek a kért adatok  (név, TAJ-szám, életkör, lakcím mobiltelefonszám, e-mail cím) pontos  és hiánytalan megadására, mert csak pontos adatok esetén tudják a regisztrációját érvényesíteni és az oltandókat SMS-ben értesíteni.

A regisztrációkor azt is tartsák szem előtt, hogy az oltás helyszíne a regisztráció során megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont lesz.

A kormány döntése alapján több mint 180 ezer köznevelésben dolgozó, 30 ezer középfokú szakképző intézményben dolgozó és 13 ezer bölcsődei dolgozó jogosult a pedagógusok kampányszerű oltására. Az oltás ezúttal is önkéntes és ingyenes, és az országban éppen rendelkezésre álló vakcinával történik.

 

koronavirus.gov.hu