Öt gólt lőtt a Szpari - A Hajdúszoboszló volt ezúttal az ellenfél

A Hajdúszoboszlót fogadta az örökösföldi pályán a Nyíregyháza Spartacus. A csapatban ezúttal több fiatal is kezdett. 

Nyíregyháza Spartacus – Hajdúszoboszló 5-0 (2-0)

Nyíregyháza: Nagy M.(Szondi) – Matyi (Ötvös), Talabér, Végső (Tóth Á.), Magyar(Györgyi), Kártik, Boda (Kalocsai), Starosta (Svedyuk), Sinanovic(Trencsényi), Györgyi (Papp), Kovács N.(Szokolai)

vezetőedző: Gálhidi György

gólszerző: Györgyi (5.), Boda (19.), Magyar (60.), Kovács (64.), Ötvös (85.)

Jól kezdett a Szpari, és már az 5. percben vezetést szerzett. Györgyi Arthur indult el a bal oldalon, és kilőtte a hosszú sarkot, 1-0. Támadásban maradt a Nyíregyháza, előbb Végső, majd Sinanovic fejelt fölé. A 17. percben Boda cselezte be magát a jobb oldalon, beadása után tisztáztak a védők. Két perccel később egy szöglet után viszont Boda Balázs jól érkezett, és a megszerezte a második gólt, 2-0. A szünetig nem változott az eredmény.


A második játékrész egy ígéretes Kártik lövéssel indult, majd Boda lőtt fölé centikkel .A 60. percben viszont megszerezte harmadik gólját is a Szpari,  Magyar Gábor becselezte magát középre, majd 18 méterről hatalmas bombagólt lőtt, 3-0. Nem kellett sokat várni a negyedik találatra sem, négy perccel később Kovács Norbert lövése után a felső sarokba vágódott a labda, 4-0. A hajrában előbb egyTóth Á. lövést védett a kapus, a 85. percben viszont  Ötvös Bence lépett ki, és  elhúzta a labdát a hálóőr mellett, beállítva az 5-0-s végeredményt.  

Gálhidi György vezetőedző: - Nem vagyok maradéktalanul elégedett, követtünk el hibákat a találkozón, de sok fiatal lehetőséget kapott, és igyekeztek élni is ezzel.