Tóth Fruzsina válogatott liberó is marad Nyíregyházán, Németh Szabolcs edzi a Fatumot

Tóth Fruzsina is újra aláírt a Fatumhoz. A saját nevelésű liberó hatodik szezonját kezdi majd Nyíregyházán. Szintén a női röplabdacsapathoz kapcsolódó hír, hogy biztosan Németh Szabolcs lesz a vezetőedző a következő idényben is, aminek viszont az indulási időpontja még nem ismert.

 

Nem volt nehéz döntés

Bár más klubcsapatok is megkeresték Tóth Fruzsinát, amit ő nagy megtiszteltetésnek érez, nem volt nehéz meghoznia azt a döntést, hogy csakúgy, mint a testvére, Dalma, ő is a Fatum csapatában folytatja a pályafutását. A tehetséges válogatott liberó a Nyíregyházi Televíziónak azt mondta, több szempont is a városa mellett döntött, amik közül csak egyik az egyetem, teljesen egyértelmű volt, hogy maradni szeretne.

Bajnok szeretne lenni a Nyíregyházával

– Sikerült a klubbal is megegyeznünk, meg a jelenlegi viszonyok miatt is nagyon szerettem volna itt maradni Nyíregyházán. A családom miatt is, hiszen ők szintén itt vannak. Nagyon szeretem a klubot, és a csapatot is nagyon szerettem ebben az évben is. Úgy gondolom, hogy jövőre szintén egy olyan ütőképes gárda fog kialakulni Nyíregyházán, ahol több esélyünk lesz mind hazai, mind külföldi porondon többet bizonyítani. Bevallom, hogy van még egy dolog, ami miatt szerettem volna itt maradni, az pedig az, hogy szeretnék a Nyíregyházával bajnok lenni először, ez nekem egy nagyon nagy célkitűzésem – mondta Tóth Fruzsina, a Fatum-Nyíregyháza válogatott liberója.

Jó szellemiségű játékos

A 20 éves kora ellenére tapasztaltnak mondható, két ízben az év legjobb utánpótlás játékosának megválasztott Fruzsina fél évtized alatt a Nyíregyháza egyik meghatározó emberévé nőtte ki magát, akinek tehetségére, jó szelleműségére már ideérkezéskor felfigyelt Németh Szabolcs.

Teljes szezonban bizonyíthat

A csapat vezetőedzője is marad Nyíregyházán, hiszen megegyezett a klubbal, így az idei, úgymond beugrás, vagy kényszerű döntés után egy teljes szezonban bizonyíthat, bár szerényen azt nyilatkozta, talán még most sem 100 százalékosan érett a pozícióra.

Tetszett, amit felvázolt Németh Szabolcs

– Mindig csak akkor fog az ember is fejlődni, ha belekerül. Én ezt a lehetőséget megkaptam a vezetőségtől, hogy elinduljak ezen a pályán. Nagyon szeretném csinálni, mindig is nagyon szerettem volna ezzel foglalkozni a pályafutásom során, tavaly másodedzőként kóstoltam bele. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ilyen hamar számítottam egy ilyen patinás klubnak az első edzői pozíciójára. Engem is meghallgattak, hogy mi az elképzelésem, mit szeretnék csinálni, és abszolút feküdt a vezetőségnek is, amit felvázoltam, megpróbálunk azon az irányon menni, ami reményeink szerint eredményességben fog megmutatkozni – nyilatkozta a régi-új vezetőedző.

Sok minden befolyásolja a felkészülést

Németh Szabolcs hozzátette: ő is mindennap fejlődni, tanulni szeretne, és a hosszú játékos pályafutása alatt szerzett tudást átadni a csapatnak. Erre nemsokára lehetősége is lesz, hiszen a közös edzések júniusban elkezdődnek. Az, hogy mikor indul a keményebb felkészülés, nagyban meghatározza, hogy mikor startol a 2020–21-es idény, melynek dátumát még nem lehet tudni, s nagyban befolyásolja a nemzetközi kupaszereplés is. A cél, hogy a csúcson maradjon a nyíregyházi röplabdázás. Az edző azt ígérte, napi szinten azon fognak dolgozni, hogy a publikumot is megörvendeztessék, és a sportolók is élvezzék a játékot.