Ösztöndíjjal támogatják az egyetemistákat

 

Felsőoktatási támogatás

 

A Magyar Nemzeti Bank ebben a tanévben is meghirdette kiválósági ösztöndíját. A cél, hogy azokat az alapszakos hallgatókat támogassák, akik nem csupán jó tanulmányi eredményekkel rendelkeznek, hanem a kötelező oktatási anyagon túlmenően is érdeklődnek a társadalomtudományi, gazdasági témák iránt. Kósáné dr. Bilanics Ágnes, a Gazdálkodástudományi Intézet igazgatója elmondta:

„A Magyar Nemzeti Banknak 2016-ban indult el egy olyan kezdeményezése, hogy a közgazdasági ismereteket minél szélesebb körben terjessze és támogassa a közgazdaságtan területén tanuló hallgatókat, ezáltal minél szélesebb körbe eljuttatják a szakmai ismereteket, ezáltal a pénzügyi kultúrának a terjesztése is megvalósul. A Nyíregyházi Egyetem három hallgatója részesült MNB-kiválósági ösztöndíjban ebben a tanévben.”

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

 

A hallgatók 10 hónapon keresztül 30 ezer forintos támogatásban részesülnek. Az összeget elismerésként, eddig elért eredményeikért kapják. Emellett az ösztöndíj tudományos és szakmai tevékenységük támogatását is szolgálja.

 

Új Nemzeti Kiválóság Program

 

Más ösztöndíj is segíti az egyetemistákat. Tízen az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjában részesülnek. Annak célja, hogy a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást támogassa – mondta a Nyíregyházi Egyetem rektora. Vassné dr. Figula Erika kiemelte, a program tavaly indult, az egyetem először pályázott. 21 hallgató jelentkezett rá, közülük 10 nyerte el az ösztöndíjat. A hallgatók tanulmányait, kutatásait különböző összegű és időtartamú támogatással segíti az Új Nemzeti Kiválósági Program.


Dér Vivien