Országos versenyen mérték össze tudásukat a francia nyelvet tanuló diákok

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium által 12. alkalommal, Nyíregyházán 16. alkalommal meghirdetett Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Versenyt a 2021/2022-es tanévben egy írásbeli forduló szervezésével valósítottuk meg 2022. február 15-én.

A versenyzők saját iskolájukban az egészségügyi szabályok betartásával, a rendelkezésre álló idő szabad felhasználásával írták meg az írásbeli forduló feladatlapját. A tanulók a megoldásaikat egy kódlapon rögzítették.  A kódlapok javítása a versenyt szervező intézményben történt.

Az elért eredményről a versenyzők és felkészítő tanárok 2022. március 18-ig kaptak értesítést.

A francia nyelv népszerűsítése mellett a rendezvény célja volt a tehetséges tanulók felkutatása és számukra versenylehetőség biztosítása, a francia nyelvet tanuló diákok személyiségfejlesztése, készség- és képességfejlesztése, a felkészítő tanárok tehetséggondozó munkájának segítése.

– A 7-10. osztályos tanulók részére meghirdetett tehetséggondozó tanulmányi versenyre 6 kategóriában, 51 intézményből, 750 versenyző nevezett. Minden kategóriában az 1-10. helyezést elért tanulókat díjaztuk. Az oklevél mellett a Budapesti Francia Intézet támogatásának köszönhetően a díjazottak francia nyelvű jutalomkönyvet is kapnak. A díjakat postán juttatjuk el az ország különböző településein (Budapest, Dunakeszi, Eger, Gödöllő, Győr, Hódmezővásárhely, Miskolc, Pannonhalma, Pécs, Nyíregyháza, Sárbogárd, Szeged, Szentendre) található intézményekbe. Az elért eredményhez gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítő tanárnak. További sikereket kívánunk! – tájékoztatta a versenyről szerkesztőségünket Nagyné Mussó Judit franciatanár, versenyszervező.

Az elbírálás minden versenyző esetén azonos feladatok és azonos javítási útmutató alapján történt. Maximum 50 pontot érhettek el a versenyzők.

Azonos pontszám esetén a helyezés megállapítása a megoldókulcsban meghatározott szempontok alapján történt.

További eredmények: www.eotvos.nye.hu