Országos bajnokságokon a tájfutók
A nyári versenyidőszak után ősszel a bajnokságok kerülnek előtérbe a tájfutásban. Szeptemberben például Szegeden rendeztek ilyen versenyt, ahol több nyíregyházi siker is született.

A legkisebb kategóriában – 14 évesek és fiatalabbak – közel 100 versenyző indult mind a fiúknál, mind a lányoknál, a szakosztály 6 indulója közül pedig hárman a 24 fős „B” döntőbe jutottak, Sztojka Milán megnyerte a „B” döntőt, a lányoknál Nagy Bettina 3., Tóth Nóra 4. helyezést ért el. Bagoly Luca, Szentmiklóssy Bálint, Balku Levente a „C” döntőben futottak. A vasárnapi sprint váltón két fiú és két lány alkotott egy váltót, a Tóth Nóra, Sztojka Milán, Szentmiklóssy Bálint, Nagy Bettina összetételű kvartett a 27 induló közül a 12. helyen végzett, ebből a váltóból hárman még jövőre is ebben a kategóriában indulhatnak.

 

KOMOLY PÁLYÁN BIZONYÍTOTTAK

 

Októberben az erdei bajnokságokon bizonyíthattak a versenyzők. A Pilisben megrendezett normáltávú egyéni bajnokságon a szakosztály 4 indulójából 3-an a középmezőnyben végeztek. A Bükkben megrendezett csapatbajnokságon ismét két csapattal vett részt a szakosztály, a fiúk a 12. helyen, a lányok – Tóth Nóra, Nagy Bettina, Bagoly Luca – a 6. helyen végeztek.

A szakosztályban az idén közel negyven gyerek sportolt, jó néhányan az idén csatlakoztak a csoporthoz és ismerkednek a sportág alapjaival. Rendszeresen részt vesznek a hétközi futó- és a hétvégi térképes edzéseken, s tavaszi versenyeken már önállóan is képesek lesznek teljesíteni a pályájukat.