Ön választ, mi segítünk. A Tesco Magyarország idén is meghirdette karitatív pályázatát.
Fotó: Illusztráció

Az Ön választ, mi segítünk program célja, hogy támogassa a helyi közösségeket. A Tesco Magyarország pályázatát idén kilencedik alkalommal hirdették meg. A nyíregyházi áruházban július 11-ig szavazhat a vásárló, a számára legszimpatikusabb szervezetre. 400, 200, illetve 100 ezer forint lesz a támogatás összege.

Az áruház pénztársora előtt helyezték el az urnát, és nyitották meg hétfőn. Rövid ismertetőt ragasztottak a gyűjtőhelyre, melyben leírták a három döntőbe jutott civil szervezet programját.

A helyszínen találkoztunk képviselőikkel, akik bemutatták terveiket. Harmadik alkalommal jutott be a szavazati szakaszba az Együtt a Családért Egyesület. Korábban tartós élelmiszereket gyűjtöttek a jósavárosi hátrányos helyzetű családok részére. Támogatóikra most is számíthatnak.

A Gondozási Központ, a Gyermek- és Családvédelmi Központ a Jósavárosban, illetve önkormányzati képviselőnk is nagy segítséget nyújt ebben. Arra gondoltunk, hogy a 9. fordulóban a tartós élelmiszerek helyett a megelőzésre fordítjuk az összeget. Gyógyszereket, vitaminokat, fertőtlenítőszereket, esetleg maszkot és gumikesztyűt fogunk szétosztani a rászorulók között” – mondta Turóczi Kinga, az Együtt a Családért Kulturális Egyesület koordinátora.

A Rejtett Kincsek Down Egyesület fenntartásában működő Csodavár integrált játszóház az idén 10 éves. Ez idő alatt több mint 10 ezer fiatallal ismertettek meg fogyatékkal élő gyerekeket, különböző érzékenyítő programokon keresztül.

Ezt a programot akarjuk folytatni, ennek a támogatásnak köszönhetően ismét több száz gyereket tudnánk bevonni abba, hogy együtt játszhassanak fogyatékkal élő gyerekekkel az épek. Iskolai órán, vagy a megújulás alatt lévő Csodavárban, a játszóházunkban különböző programokon vegyenek részt, ingyen. Itt érzékenyülnek, ahol elfogadóbbá válnak, ahol – azt gondoljuk – egy normálisabb felnőtt társadalmat tudunk kialakítani a jövőben” – beszélt reményeiről Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke.

A mostani alkalom az eddiginél nagyobb ismertséget hozhat a harmadik szervezet számára, ami visszahat az eredeti célra, így több rászorulót tudnak támogatni.

A szenvedélybetegeket segítjük, alacsonyküszöbű ellátás és közösségi ellátás keretében, de most a civil lakosságot céloztuk meg. Szűrőprogramot szerveztünk egyhetes intervallumban, a város különböző helyszínein, és várjuk a lakosokat vérnyomás-, vércukorszint- és testsúlymérésre. Ezzel kapcsolatban kapnak egy állapotleírást az egészségükről, és ha szükséges, tovább tudnak menni szakrendelőbe” – tájékoztatott Szoka László, a Talentum Európai Fejlődésért Közhasznú Alapítvány intézményvezetője.

Ismert az adat, miszerint az elmúlt nyolc esztendőben ezernél is több szervezetet támogatott az áruházlánc, hazánkban összesen 280 millió forinttal. A mostani forduló első helyezettje 400, a második 200, a harmadik pedig 100 ezer forinttal lesz gazdagabb.

Pandémia után a Tesco Global Zrt. elindítja az Ön választ, mi segítünk 9. fordulóját, 60 körzetben. Minden vásárlás után 1 zsetont adunk, és három civil szervezet vesz részt Nyíregyházáról és Nyíregyháza környékéről, úgyhogy kérjük vásárlóinkat, szavazzanak civil szervezetekre” – nyilatkozta Szabó-Benke Lajos nyíregyházi áruházvezető.

Idén 368-an jelentkeztek a Tesco pályázatára, leginkább a helyi közösségi élet szervezői. Egy független szakértői testület döntött arról, kik kerülnek a szavazási szakaszba. A nyíregyházi akció július 11-ig tart. Eredményhirdetés az azt követő napokban várható.