Oltási akciók – A kampány fokozza az oltakozási hajlamot, az egészségügyi intézmények pedig bővítik oltási kapacitásaikat

Az oltási kampány fokozza az oltakozási hajlamot, az egészségügyi intézmények pedig bővítik oltási kapacitásaikat. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház tagintézményeiben, a megye 6 városában, januárban minden hétvégén van lehetőség regisztráció és időpontfoglalás nélkül a 12 év feletti kamaszok és a felnőtt lakosság számára védettséget szerezni vagy erősíteni a szervezet immunválaszát. Az intézmény gyermekgyógyászai Nyíregyházán, Mátészalkán és Fehérgyarmaton várják – regisztrációt és időpontfoglalást követően – az 5–11 éves gyermekeket.

A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A harmadik oltás felvételével ismét 80–90%-ra emelhető a védettség. A kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelőkben minden még rendelkezésre álló vakcina elérhető lesz, így Pfizer, Sinopharm, Moderna, Janssen és AstraZeneca közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Szondi Zita, a SZSZB Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója elmondta: „Folyamatosan szervezzük az oltásokat, januárban minden hétvégén, csütörtökön, pénteken délután és szombaton regisztráció és időpontfoglalás nélkül várjuk az oltakozókat. Ezeken a napokon első, második, harmadik oltásokra is van lehetőség. Az 5–11 éveseket oltásra Nyíregyházán, Mátészalkán és Fehérgyarmaton várják. Számukra időpontfoglalás szükséges, ezért arra kérjük a szülőket, hogy foglaljanak és a gyerekek vegyék fel az oltást”.

Nyíregyházán hét háziorvos csatlakozott a Települési Oltási Akciónapokhoz január első hétvégéjén. A szakemberek előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül várták a hozzájuk tartozó lakosokat. Az oltási akciók további részletei az oltási helyszínekről és az elérhető időpontokról a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság honlapján, valamint a nyiregyhaza.hu városi webportálon érhetők el.