Olcsóbb lehet a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) díja

Különféle kedvezményekkel igyekszik csökkenteni néhány biztosító a közlekedési balesetek miatti túl sok kárigényt.

Most öt-tíz százalékos engedményt kaphatnak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjából azok, akik nyilatkoznak arról, hogy 2-4-nél több ember vagy bizonyos életkor alatti személy nem vezeti az autót.

– hívja fel a figyelmet a kgfb újdonságaira a CLB biztosítási alkusz cég.

Egyelőre a korábbi éveknél is kevesebben kötöttek új szerződést a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás november elsején kezdődött kampány időszakában.

– adta hírül a CLB biztosítási alkusz cég.

Nincs ebben semmi különös.

– véli Németh Péter, a cég értékesítési igazgatója, aki emlékeztetett:

Évek óta egyre kevesebb autósnak esik év végére a kötelező fordulója. Azoknak viszont, akiknek éppen ebben a hónapban kell dönteniük, hogy maradnak-e a régi biztosítójuknál vagy újat keresnek, érdemes alaposan tájékozódniuk az ajánlatok között, mert vannak figyelemre méltó új kedvezmények.

– figyelmeztet Németh. Ilyen például a járművezetők számától függő 5–10 százalékos kedvezmény, amelyet öt biztosító – Allianz, Union, Wáberer, Generali, Genertel – kínál azoknak, akik nyilatkoznak arról, hogy kettő-négy személynél többnek nem szokták átengedni az autó vezetését.

A CLB szakértője szerint ugyanis sok – sőt egyre több – olyan összetört jármű után kell kártérítést fizetniük a biztosítóknak, amelyet nem a tulajdonos vezet, s így a baleset oka a jármű kellő ismeretének a hiánya is lehet. Ez a kedvezmény tehát jó az ügyfélnek és a biztosítónak is, mert így csökkenhet a balesetek és a kártérítések száma, s az utóbbi összege is.

 

Forrás: hirado.hu