Oklevélátadó ünnepi szenátusi ülés az egyetemen

2018. június 30-án (szombaton) 11:00 órától a „B" épület Kodály termében rendezi meg a Nyíregyházi Egyetem az Oklevélátadó Ünnepi Szenátusi ülését.


„8 év alatt csaknem 30%-kal nőtt az oklevelet végzéskor átvevők aránya”

2018. június 13-a és 15-e között zajlottak a második félévi záróvizsgák a Nyíregyházi Egyetemen. 522-en tettek sikeres záróvizsgát, közülük 354-en vehetik át oklevelüket 2018. június 30-án, szombaton, 11:00 órától a Nyíregyházi Egyetem B épületének Kodály termében.

Az egyetem ingyenes nyelvi képzésekkel segíti hallgatóit a diplomaszerzéshez

A nyelvvizsgahiány miatt át nem vett oklevelek száma évről-évre csökken az egyetemen. Teljes tanévre vonatkozó adatokat vizsgálva elmondhatjuk, hogy amíg 2011-ben a sikeres záróvizsgát tett hallgatók csupán 40%-a vehetett át oklevelet a Diplomaosztó Ünnepi Szenátusi ülésen, addig 2018-ban már a végzősök 69%-a szerez közvetlenül a végzés után oklevelet.

Ez köszönhető a sikeres nyelvi felkészítő programoknak, melyek térítésmentesen vehetők igénybe az egyetemen úgynevezett szabadon választható tantárgyi keretek között, illetve az intézménybe jelentkező hallgatók egyre erősödő nyelvi felkészültségének.

– tájékoztatott Ferencziné dr. Ács Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem oktatási rektorhelyettese.