Nyolc gólos focimeccs - fordulatos találkozó a Kaposvár ellen

A szolnoki győzelem után hazai környezetben léphetett pályára a Szpari U19-es együttese. A Kaposvár elleni meccs rosszul indult, a 6. percben a vendégek szereztek vezetést, ám a 20. percben egy rögzített szituációt követően az ellenfél kapusát megelőzve Seres Patrik juttatta a hálóba a labdát, ezzel egyenlített. Tíz perccel később már a mieink vezettek, bal oldali támadás során Hubicsák Zoltán jól lépett ki a védők közül és higgadtan, jobb belsővel laposan kilőtte a hosszú sarkot, 2-1. Mindössze három perc telt el a második játékrészből, amikor egyenlítettek a somogyiak, de az 51. percben egy jobb oldali szögletrúgást követően a hosszú sarkon jól érkezve, Seres Patrik az ellenfél kapusának mozgásával ellentétesen a hosszúba fejelt, 3-2. A Kaposvár nem adta fel, ismét egyenlített, ám ettől kezdve már csak a Szpari volt eredményes. A bal oldalon kapott jó ütemű labdát Tóth Ádám, aki felvállalta az egy-egy elleni játékot és a rövid jobb felsőbe bombázott. A gól után emberhátrányba kerültek a vendégek, majd a 88. percben bebiztosította győzelmét a Spartacus. A pálya tengelyében Bakó Tamás egy kényszerítő játékot követően ballal laposan, higgadtan kilőtte a bal alsó sarkot, ezzel beállítva az 5-3-as végeredményt.

Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia U19 - Kaposvár 5-3 (2-1)

Nyíregyháza: Kopasz József – Magyar Gábor, Koncz Martin, (Hubicsák Zoltán 7’- Listván Dominik 72’) Seres Patrik, Matyi Zoltán (Bálint Ákos, szünetben) – Végső Előd, Németh Csaba, Bakó Tamás – Tóth Ádám, Kovács Norbert (Szokolai Márk 72’), Motkó Benjamin (Trencsényi Bence, szünetben)

Edzők: Révész Csaba vezetőedző, Gyurovics Zsolt másodedző

Gólszerzők: Seres Patrik (20’,51’) Hubicsák Zoltán (30’), Tóth Ádám (73’), Bakó Tamás (88’)

Révész Csaba vezetőedző: - Felkészültünk az ellenfelünkből, az információk alapján tudtuk, hogy egy agresszív csapattal találkozunk. Ezt jól mutatja a mérkőzés krónikája. Sajnos már a mérkőzés elején egy ilyen párharcot követően egyik belső védőnk súlyos sérülést szenvedett, mely megzavarta a fejeket. Ezekben a percekben, emberhátrányban elkerülhető gólt kaptunk. Azonban kezdeményező játékunkkal a félidőig sikerült az eredményt megfordítani. A második félidőre sem változott a kép. Annak ellenére, hogy néha pontatlanok voltunk, próbáltuk irányítani a mérkőzést, uralni a pálya területeit. A csapat tartását és mentális hozzáállását bizonyítja, hogy a kapott gólokra mindig tudtunk válaszolni és a végjátékban, az utolsó 20 percben szerzett látványos gólokkal magunk javára tudtuk fordítani az eredmény alakulását egy őrült mérkőzésen!