Nyíregyházi tanulmányúton vettek részt Lembergből érkező turisztikai szakemberek

Június végén Lembergbe, egy nagyszabású turisztikai workshopra kapott meghívást városunk delegációja. Most pedig Nyíregyházára érkeztek turisztikai szakemberek; többek között a Nyíregyházi Állatparkot is megtekintették az ukrán vendégek.


Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta:

Nagyon nagy figyelmet fordítunk az ukrán piacra, mivel 2017-ben 15 százalékkal nőtt a hozzánk érkező ukrán vendégek száma, az előző évhez képest pedig 23,2 százalékkal nőtt az ukrán vendégéjszakák száma. A negyedik legfontosabb küldőpiacot jelentik Nyíregyházának, ezért nagyon fontosak számunkra. Mi már jártunk Lembergben, akkor felvázoltuk azt, hogy Nyíregyháza milyen lehetőségeket rejt a turisták számára, most pedig utazási irodákat hívtunk egy study tour-ra – ez tulajdonképpen egy tanulmányút – amelynek keretében bemutatjuk azt, hogy itt, Nyíregyházán milyen nagy attrakciók találhatók, milyen élményeket tudnak ők kiajánlani a turisták számára.

A tanulmányúton elhangzott, a szabolcsi megyeszékhely és Lemberg vezetése nyáron együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá.

További képekért kattintson a fotóra!

A lembergi Polgármesteri Hivatal turisztikai osztályvezető-helyettese elmondta:

A nyíregyházi látogatás, valamint az együttműködési szándéknyilatkozat is nagyon fontos számunkra, mind idegenforgalmi, mind kulturális területen. A lembergi utazási irodák, valamint a média képviselői az elmúlt napokban megtekintették a helyi nevezetességeket, turisztikai attrakciókat, például az állatparkot és az élményfürdőt. Szerintem Magyarország legkeletibb megyeszékhelye, Nyíregyháza ideális célpontja lehet az ukrán turistáknak.

Több helyi szálláshelyet is megtekintettek az ukrán vendégek – a delegáció képviselői azt mondták, szerencsés, hogy Nyíregyházán az egyszerűtől a luxus kategóriáig ajánlhatnak szállást az ukrán turistáknak. Anna Solod, a lembergi Bavaria Tour Utazási Iroda vezetője kiemelte:

Nyíregyháza számunkra eddig egy fehér folt volt – nem tudtuk, hogy ennyire dinamikusan fejlődő infrastruktúrával rendelkezik a szabolcsi megyeszékhely. De most mi is megnézhettük Európa egyik legszebb állatparkját, sőt az is vonzó, hogy kitűnő termálvíz van a városban és közel van az ukrán határhoz. Szerintem itt minden korosztály megtalálja a számára megfelelő programot és kikapcsolódási helyszínt.

A tanulmányúton kiemelték, a magyar-ukrán diplomáciai testületek is segítik a két város együttműködését.

 

Dér Vivien