Nyíregyházi Advent – Két hét múlva gyertyagyújtás

Mindenekelőtt: visszaköltözik az adventi forgatag a Kossuth térre – kaptuk az előzetes tájékoztatást dr. Ulrich Attila alpolgármestertől. Így nem a sétálóutca, hanem a főtér lesz a centruma a vásárnak és a színpadi programoknak egyaránt. Információink szerint a díszkivilágítás is átalakul részben, a hírek alapján lesznek majd új elemek, amik segítenek az adventi hangulat megteremtésében.

Sokkal több program

A kéréseket meghallgatva a színpadi programok sora is bővül. Tulajdonképpen már csak a hétfő lesz a „szünnap”, bár igazából az sem, mert természetesen a Mikulás folyamatosan várja a kicsiket a házikójában, s új elemként mindennap hattól (a rendezvényeket követően) utcazene is fokozza a pezsgést. De visszatérve az eseményekhez: sűrűbb lesz a naptár, ugyanis szemben a korábbi kedd-csütörtök-vasárnap ritmussal, ezúttal pluszban szerdán, pénteken és szombaton is lesznek fellépők, jellemzően fél öttől a színpadon. A prímet a nyíregyházi, népszerű zenekarok viszik majd, de jár a köszönet az iskoláknak és például a színháznak is az aktivitásért. A hétvége pedig továbbra is az országosan jegyzett sztárok műsoraitól lesz hangos: idén Varga Miklós, Gergely Róbert, Kökény Attila és Szulák Andrea a húzónevek.

Nagyvárosi hangulat

Az alpolgármester azt mondja, mindenképpen látványos változás lesz, hogy a főtéri kávézók, igazi partnerségről és lokálpatriotizmusról bizonyságot téve, első lépésben gázégőkkel „déliesítenek”, így az európai, nagyvárosi trendnek megfelelően kevésbé fázva kortyolhatunk majd a várható hidegben. S néhány helyi étterem is kitesz magáért, hiszen a John Bull Pub teraszának helyén részben karácsonyi menükkel készülnek. Az ott felépítendő házikó akár vacsoraestek helyszíne is lehet.

Játékos főtér

Dr. Ulrich Attila hozzátette: a kicsik is találnak majd kedvükre valót. Túl a kisebb-nagyobb (például: digitális!) játékokon, lesz egy igazi, nagy különlegesség is. Egyelőre csak annyit árulhatunk el róla, hogy szédítően láthatjuk a segítségével a városi panorámát, ami az idősebb korosztályoknak is élményt jelenthet majd... És természetesen lesz idén is különleges kiállítás a Városházán, valamint Mikulás napján egy meglepetésprogram. Utóbbiról valamicskével többet elárulunk egy kérdés erejéig címlapunk bal felső sarkában, az előbbiekről viszont csak egy kicsit később. De nemsokára, hiszen a hét közepi terv szerint a hét végére már állni fog a város karácsonyfája!

(Szerző: Tarczy Gyula)