Nyíregyházát népszerűsítették egész nyáron, az eredmény: több turisztikai együttműködés!

Határainkon túl, több turisztikai rendezvényen is bemutatkozott Nyíregyháza az elmúlt hónapokban. Júniusban például Lembergbe kapott meghívást városunk delegációja, valamint Nagyváradon is népszerűsíthették a nyíregyházi attrakciókat, de voltak többek között Rzeszówban és Krakkóban is.


Nyár elején a lengyel alkotmány elfogadásának 227. évfordulója alkalmából nemcsak városnapot, hanem testvértelepülési találkozót is tartottak Rzeszówban – így a rendezvényen Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Dr. Ulrich Attila alpolgármester is részt vett és újabb turisztikai együttműködés született. Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta:

Tovább építettük a kapcsolatokat Rzeszówban; nagyon nagy hozadék volt, hogy Rzeszów 150 autóbuszán jelen lehetett a nyíregyházi turisztikai reklámanyag. Hirdettük a Nyíregyházi Állatparkot és a fürdőt is, azokat az attrakciókat, amelyek a leginkább érdeklik a turistákat. Aztán már harmadik alkalommal vettünk részt Bielsko Bialában a partnervárosok találkozóján, ahol írásban is megerősítette a két város az együttműködését: aláírtak egy partnervárosi szerződést, most augusztusban pedig Magyar Napot rendeztünk Krakkó főterén, az ottani főkonzulátus segítségével, ahol rengeteg embert elértünk. Nemcsak a krakkóiakat, hanem a környező országbelieket is, hiszen Krakkó főterén nagyon sok turista megfordul.

Az elmúlt hétvégén Szatmárnémetiben is bemutatkozott Nyíregyháza.

Nagyon fontos a személyes kapcsolat – azt tapasztaltuk Szatmárnémetiben, hogy a Nyíregyházi Állatparkot szinte mindenki ismeri, a fürdőt egy picit kevesebben, ugyanakkor erősítenünk kell a szatmárnémetiekben is azt, hogy milyen további attrakciók várják még itt a turistákat. Akár a Múzeumfalura, a Jósa András Múzeumra vagy a programjainkra gondolok.

Nyíregyháza népszerűsítése továbbra is kiemelt cél: szeptemberben az ungvári turisztikai kiállításon mutatják be a szabolcsi megyeszékhelyet és a Nyírséget.


Dér Viven