Nyíregyházán járt a repülő ember

Bornai Tibor dalait és festményeit is elhozta Nyíregyházára. Az ismert zenész azt mondta, gyermekkora óta fest, amire csak tudott, papírra, deszkára, falra, de csak nemrég vette a bátorságot, hogy vászonra, igazi festményeket készítsen. Az elmúlt két év alkotásait a nagyközönségnek is megmutatja.

 

A REPÜLŐ EMBER

 

A tárlat A repülő ember címet kapta. A kiállítás címadója az egyik kép, amelynek különlegessége, hogy ezzel a címmel nemcsak festmény, hanem dal is született. Bornai Tibor folyamatosan írja dalait és fest, azt mondja, a kettő úgy hat egymásra, hogy az egyik tevékenység a másiktól veszi el az időt, és reggel azt sem tudja, hogy aznap mibe fogjon, mert a zenéhez és a képzőművészethez is van kedve.

További képekért kattintson a fotóra!

Bornai Tibor színes festményeivel is mesél a közönségnek.
– Arra gondoltam, hogy minden kép mögött legyen egy pici történet, amit én tudok, de nem árulok el, és abban bízom, hogy a látogatóban, amikor nézi, benne is születik egy történet – mondta festményeiről Bornai Tibor. – Az én kedvenc képeim mögött olyan sztori van, amit el sem lehet mesélni, csupán érezni lehet, hogy e mögött van egy történet, csak kimondhatatlan.

Bornai Tibor a Móricz Zsigmond könyvtárban maga mutatta be tárlatát, és előadói estjével is szórakoztatta a közönséget. A festmények október 20-áig láthatók a könyvtár kamaratermében.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)