Nyíregyháza legszebb húsvéti hímes tojásai
Nyíregyháza legszebb húsvéti hímes tojásai

Minden évben eljön a Húsvét, és ezzel együtt a tojások ünneplőbe öltöztetése. Több százéves hagyomány, hogy Húsvétkor a „kisleányok, nagyleányok”, vagy bárki, akinek kedve támad, elkészítik saját hímes tojásaikat.

A járványhelyzet miatt sajnos idén is elmaradnak a húsvéti rendezvények. Hiányozni fognak a húsvéti locsolók, a kirakodó vásárok, a tojáskiállítások. A családokban azonban él a hagyomány, hogy tojást festünk. Saját készítésű hímes tojásoknak a bemutatását vállalja Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával a Város-Kép Nonprofit Kft.  A beküldött hímes tojások fotóiból virtuális képsorozatot állítunk össze, mely megmutatja, hogy 2021-ben milyen hímes tojások készültek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében.

Várjuk gyerekek-felnőttek, nők-férfiak saját készítésű hímes tojásait életkortól, foglalkozástól függetlenül.

 

A hímes tojást készítheted hagyományos népi technikával, de bármilyen más módon is díszítheted a tojást. Ha a család vagy közösség több tagja is alkot, azt külön-külön személyenként lehet elküldeni. Mindenki egyetlen tojásról készült fotóval vehet részt a programban.

Adatvédelemről

A virtuális kiállításhoz való csatlakozással vállalod a megküldött fotó nyilvánosságra kerülését.

Pályázók köre: Szabolcs Szatmár Bereg megyében élő természetes személyek.

Minden pályázó csak egy fényképpel, maximum 15 MB méretig. A képeket a nyiregyhazifotopalyazat@gmail.com e-mail címre történő beküldéssel tudjátok hozzánk eljuttatni. 

A beküldött fotóhoz küldjétek meg a pályázó nevét, és az e-mail cím tárgyaként tüntessétek föl, hogy ”Hímes Tojás”. 

A kép beküldésével a pályázó hozzájárul személyes adatainak (név, e-mail cím, esetleg fotón szereplő személyek) kezeléséhez, közösségi oldalunkon történő megosztásához.

A beküldött hímes tojás fotók egy albumban kerülnek föl Nyíregyháza MJV hivatalos Facebook oldalára, ahol indulhat majd a „like” vadászat!

Az összes beérkezett pályamunka közül Nyíregyháza legszebb tojását szakmai zsűri választja ki. A kiválasztott pályázó 60 ezer Forint értékű kerékpárutalványban részesül.

Ezenfelül az első 10 legtöbb szavazatot begyűjtő „alkotás” egyenként 10.000,- Ft értékű vásárlási utalványt kap.

Nevezési intervallum, a fotók beküldési határideje: 2021. március. 27. – 2021. április 05. éjfél.

Facebook szavazatok leadásának intervalluma: 2021.április 06. – 2021. április 13.

Eredményhirdetés: 2021. április 15.

A szerencsés nyerteseket a Nyíregyháza MJV Facebook oldalon közzétett posztban, illetve e-mailben is értesítjük.

Kérjük, hogy a fotó beküldésénél, olyan e-mail címet adj meg, amelyet ténylegesen használsz! A fotó megküldésével hozzájárulsz a megküldött adataid kezeléséhez! Az ajándékok átvételéről a nyertessekkel egyeztetünk.

Szabályzat: A pályázat beküldésével a pályázó egyben nyilatkozik arról is, hogy a beküldött felvétellel kapcsolatban harmadik személynek személyiségi, szerzői és bármely egyéb védelmet élvező jogosultsága nem áll fenn, illetve ilyen fennállása esetén attól a Város-Kép Nonprofit Kft.-t a pályázó feltétel nélkül mentesíti. Csak olyan fotóval történő nevezést fogadunk el, amelyet vagy a beküldő készített, vagy annak készítéséhez kifejezetten hozzájárult. A Város-Kép Nonprofit Kft. – mint a pályázatot kiíró – jogosult a moderációra, a képeket a feltöltést követően 24 órán belül moderálja, illetve az olyan kommenteket, amelyek a becsület csorbítására alkalmas tényt tartalmaznak, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használnak, haladéktalanul törli.

A Város-Kép Nonprofit Kft. fenntartja a jogot a pályázat kiírásának egyoldalú megváltoztatására.  A Város-Kép Nonprofit Kft. a büntetőjogi vagy egyes szabálysértésekről szóló jogszabályban foglaltakat sértő tartalmú pályázatokat, valamint az alapvető emberi jogokat, illetve személyes jogosultságokat vagy a közízlést sértő műveket indoklás nélkül törli a pályázat publikálása előtt, így azok a beküldött fotók, a pályázaton nem vehetnek részt.

Hogy minél többen értesüljenek a programról és minél színesebb legyen a virtuálistárlat, kérünk, add tovább a felhívást!