Nyelvvizsga – Húsz diák szerzett angol középfokú nyelvvizsgát a Bemben
Fotó: Nyíregyházi Bem József Általános Iskola

Tizenhárom tavaly elballagott nyolcadikos, és hét jelenlegi nyolcadik osztályos diák szerzett angol középfokú nyelvvizsgát a Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában. Az intézmény már tíz éve nagy hangsúlyt fektet az angoltanításra, elsősorban a gyerekek kommunikációs készségeit fejlesztik, amelyet akár a külföldi társiskolákban is gyakorolhatnak, Európa számos országában. 

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában az emelt óraszámban tanulóknak heti 5 angolórájuk van, a tanórák mellett pedig számos projektben is részt vehetnek, azért, hogy a nyelvi készségeik gyarapodjanak, és életszerű élményeket szerezzenek – mondta el dr. Baloghné Mester Éva igazgató.

„Körülbelül 10 éve indult el ez az intézményünkben és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy évről évre egyre több gyerek szerez nyelvvizsgát. A tavaly végzett 13 elballagónk mellé idén még hét, jelenleg nyolcadikos tanuló is nyelvvizsgát szerzett.”

A képzés

A Bemben hét angoltanár dolgozik, akik mind nagyon fontosnak tartják, hogy az órákon minden egyes készséget fejlesszenek. Erről Czenéné Puskás Ildikó, az angol munkaközösség vezetője beszélt.

A legfontosabb vezérelvünk a kommunikációs készségfejlesztés, ehhez fejlesztjük az olvasás és a hallás utáni értés készségeket is, melyekhez szókincset és nyelvtant is bővítünk, melyek mind fontos összetevői, hogy valaki magas szinten beszélje a nyelvet. Ez természetesen ahhoz is szükséges, hogy valaki a nyelvvizsga-követelményeknek is meg tudjon felelni.”

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában nemcsak tanórai keretek között fejlesztik a gyerekek nyelvi készségeit, fontosnak tartják, hogy élethelyzetekben is gyakorolhassanak, ezért az Erasmus+-ban két pályázat keretében is utazhatnak, többek között Portugáliába, Ciprusra, Törökországba, vagy éppen a lengyel testvériskolába – tette hozzá az angol munkaközösség vezetője.