Nyáron is zajosak a nyíregyházi iskolák

A korábbi évekhez hasonlóan, idén sem maradnak el a városi fenntartású intézmények nyári felújításai, amelyeket az önkormányzat saját forrásból fedez. A szakemberek 30 helyszínen dolgoznak, a munkálatok pedig szeptemberre be is fejeződnek, így az iskolások, óvodások és a bölcsődékbe járó gyerekek már megújult intézményekben kezdhetik meg az új nevelési évet.

– Ami év közben jelentkezik probléma, amit meg kell oldani, hibaelhárítások, azonnal beavatkozunk, egyébként pedig folyamatos a kapcsolattartás az intézmények vezetőivel és folyamatosan tárjuk fel azokat a problémákat, amiket ilyenkor, tanításmentes időszakban megoldunk. Nagyon fontos a különböző vizesblokkok felújítása, a beázások megszüntetése, tetőtér héjazatcseréje, külső homlokzati felújítások, potyog a vakolat, balesetveszélyes, nyílászárócsere, adott esetben, vagy éppen a padlózatok felújítása – mondta Jászai Menyhért alpolgármester.

Jászai Menyhért alpolgármester elmondta, ezek mellett folyamatosan vannak pályázati projektjeik is. 2017-ben például 700 millió forintos pályázati forrásból hat óvoda teljes körű megújulását tervezi az önkormányzat, amely érintené a Gyermekek Háza Déli Óvoda Kereszt utcai telephelyét, a Búzaszem Nyugati Óvoda székhelyintézményét, az Eszterlánc Északi Óvoda Ferenc körúti telephelyét, valamint a Tündérkert Keleti Óvoda székhelyintézményét és Kikelet tagintézményét is.

Bruszel Dóra