Nyári hangverseny a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. az „Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztés Nyíregyházán és Beregszászon” című projekt keretén belül  templomi hangversenyt szervez, melynek lebonyolításával a Filharmónia Magyarország Kft-t bízta meg.

A koncert előadóművészei az Óbudai Danubia Zenekar tagjai, amely Magyarország egyik vezető szimfonikus zenekara. A legfontosabb hazai koncerttermeken kívül rendszeresen fellépnek Európa jelentős fesztiváljain; különleges programösszeállításai és ifjúsági, illetve szociális projektjei nyomán az egyik legkarakteresebb művészeti együttessé vált az elmúlt években.

Az együttes művészeti vezetője és programjai megalkotója Hámori Máté, az Operaház állandó karmestere, aki munkájáért Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben, Liszt Ferenc-díjban és Óbuda Kultúrájáért Díjban részesült.

Az est szólistája Kolonits Klára Kossuth-díjas opera-énekesnő, a Magyar Állami Operaház kamaraénekesi címmel kitüntetett magánénekese, akit idén beválasztottak a Halhatatlanok Társulatába.

Időpont: 2022. június 20. 19.00 óra

Helyszín: Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház, Nyíregyháza, Kossuth tér 4.

A hangverseny ingyenesen látogatható

A koncerten Mozart D-dúr Párizsi szimfóniája, három Mozart koncertária és Poulenc Sinfoniettája csendül fel.

 

A rendezvény a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 keretében valósul meg.