Népszerű a gyerekek körében Csoda és Kósza

Csoda és Kósza történetei a Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézményének nagycsoportos gyermekeit is magukkal ragadták csütörtök délelőtt. Az izgalmasabbnál izgalmasabb lómesék már-már könnyeket csaltak a szemekbe a hahotázástól, az óvodások teljesen átadták magukat a nyihaha-hangulatnak.

 

AZ ÓVODÁSOK ÚJ KEDVENCEI

 

A mindig bajba kerülő Kósza (Nagyidai Gergő) és az ő megmentője, Csoda (Jenei Judit) egyaránt belopták magukat a gyerekek szívébe az előadás során. A maci csoportos Lukács Leventének Kósza lett a kedvence, hiszen a fekete paripa ereje hatalmas volt, legyőzte a dinoszauruszokat és felszántotta a földet is. Csoporttársa, Varjas Vanda inkább a hófehér lovat, Csodát kedvelte meg, aki jóságával, kedvességével és segítőkészségével mindig kihúzta társát a kalamajkából.

 

EMLÉKEZETES PILLANATOK

 

A négy epizódot felelevenítő történet minden percét élvezték a gyerekek. H. Németh Katalin háttérrajzai az óvodások számára új, izgalmas látványt nyújtottak, és a történetek is elvarázsolták őket. A süni csoportos Füzesi Viktória a humoros jeleneteket emelte ki, elmesélte, hogy kedvence Kósza hasának lufivá válása volt. Torma Leventének és Krajecz Máténak az időutazós rész tetszett leginkább, és persze a dinoszauruszok. A csiga csoportba járó Asztalos testvérek, Kincső és Botond is a múltban kalandozó epizódot szerették és Varázs ló bájitalát. A pillangó csoportos Bákány László dr. Holló hallgatóját és Gangnam Style táncát tartotta a legemlékezetesebbnek, Simon Palásti Bende számára pedig a madárijesztős jelenet volt a befutó.

A nyíregyházi nagycsoportosoknál egyöntetű sikert aratott a Csoda és Kósza darab, az óvodába visszatérve is csak a lómese volt a téma.

A történetről bővebben az alábbi linken olvashatnak.

Farkas Fanni

(Fotók: Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézménye)