Népköltészet Hete a Bemben – irodalmi versenyek és népi kavalkád várja a gyerekeket

 

26. alkalommal rendezi meg a Népköltészet Hetét a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola. Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a hagyományőrzésre, ezért rendezi meg idén is a programsorozatot, amely egy hétig tart és különböző versenyeken keresztül hozza közelebb a gyerekeket a népi hagyományokhoz.


Fontosak a hagyományok


– 26 évvel ezelőtt a kolléganők elhatározták, hogy a hagyományok ápolása, a népi művészeteknek a megszerettetése, a mese, a népdal hagyományápolása nagyon fontos a gyerekek életébe és azt gondoltuk, hogy ezt a hagyományt visszük tovább és 26. alkalommal rendezzük meg. Ezen a héten a gyerekek számos programon vehetnek részt, megismerkedhetnek egymás ügyességével, hiszen hangszeres verseny, népdaléneklési verseny, népmesemondási verseny lesz ezen a héten. Nagyon nagy izgalommal készülnek a gyerekek erre, illetve egy kis népköltészeti kiállítással nyitjuk meg ezt a rendezvényt és itt a megnyitón is egy pici bepillantást nyerhetnek népi hagyományainkba – monda el Baloghné Mester Éva, a Bem József Általános Iskola igazgatója.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos


Népdalok és táncház


A megnyitó ünnepségen napdalokkal és táncházzal kedveskedtek a gyerekeknek, akik már nagyon várták az évről évre megrendezett eseményt.


– Én már négy éve járok ebbe az iskolába, minden évben jelentkeztem a mesemondó versenyre. Idén a Rátóti csikótojással készültem és remélem, hogy jól fog sikerülni – mondta el Timándi Zoltán Richárd a Bem József Általános Iskola diákja.


Az óvodásokra is gondoltak


A Népköltészet Hete rendezvénysorozat utolsó napján fél kettőtől az óvodásokat is várják az iskolába, mese és versmondó versenyre illetve népi kavalkádra.

 

Kanócz Rita